Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Filmfestivalen utlyser tävling – vinnaren får göra festivalens mest sedda film!

Filmfestivalen utlyser tävling – vinnaren får göra festivalens mest sedda film!

Med anledning av Göteborgs jubileumsfirande nästa år utlyser filmfestivalen tillsammans med 400-årsjubileet en tävling där vem som helst, från proffs till amatör, kan skicka in en filmidé och få tävla om att skapa den mest sedda och omdiskuterade filmen på Göteborg Film Festival: Vinjettfilmen.

– Vi är stolta att tillsammans med Göteborg Film Festival äntligen få bjuda in till den här tävlingen; bästa idé till vinjettfilm 2023. Jubileet grundar sig på göteborgarnas delaktighet och idéer och vid ett flertal tillfällen under åren har vi arbetat med så kallade open calls, bland annat när Jubileumslåten togs fram under 2019 och när jubileumsdesign skapades 2020. Nu är det dags att hylla Göteborg i ännu ett uttryck, rörlig bild! Det ser vi väldigt mycket fram emot, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co. 

– Med festivalens fokus på Göteborg vill vi frossa i stadens filmiska miljöer och berättelser, men också utmana etablerade föreställningar om Göteborg. Därför känns det väldigt spännande att upplåta platsen som vinjettfilm till stadens invånare. Vinjettfilmen väcker alltid mycket känslor, och bilden av Göteborg är givetvis ett ämne som engagerar många. Jag ser fram emot att bli överraskad av vilka Göteborgsbilder som göteborgarna själva vill förmedla, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Tävlingen är ett samarbete mellan Göteborg Film Festival och Göteborgs 400-årsjubileum som projektleds av Göteborg & Co, en del av Göteborgs Stad.