Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Evenemang i det offentliga rummet för inkluderande samhälle

Evenemang i det offentliga rummet för inkluderande samhälle

Vad gör en festival inkluderande? Det var en av frågorna som diskuterades under fredagens workshop som fokuserade på hur evenemang och festivaler i det offentliga rummet kan bidra till ett inkluderande samhälle. Under dagen samlades forskare, studenter och evenemangsarrangörer för att tillsammans lyssna på och diskutera frågan om hur evenemang och festivaler kan bli mer socialt hållbara.

Copyright: Studiografen / Göteborg & Co

Fredagens workshop arrangerades av Centrum för turism, Göteborgs universitet, Göteborg & Co och det europeiska forskningsprojektet Festspace. Filip Eklund från Göteborg & Co och Dr Kristina Lindström från Göteborgs Handelshögskola var tillsammans värdar för evenemanget.

Under dagen fick de närvarande bland annat lyssna på Dr Kristina Lindström, Professor David McGillivray och Dr Bernadette Quinn som tillsammans arbetar med projektet Festspace. Projektet fokuserar på frågan om hur event och festivaler möjliggör eller begränsar tillgången till, och användningen av, offentliga utrymmen. Inklusive i vilken utsträckning de effektivt skapar interaktioner och utbyten mellan människor med olika bakgrunder.

Under workshopen talade Emma Gunterberg Sachs från West Pride, Eddie Wheeler från Creative Point och Mikael Olow från kulturhuset Blå Stället. Samtliga berättade om sina organisationer, hur de arbetar med inkludering och delade med sig av hur alla kan arbeta för att få fler att känna sig inkluderade.

Emma Gunterberg Sachs presenterade även West Prides homofobiterapi, en självhjälpsterapi som är till för dem som lider av fördomar och symtom som ilska och oro i möten med homo-, bi- och transpersoner. Terapin sker i 8 steg och är öppen för alla att genomföra. Göteborg & Co arbetar aktivt för att Göteborg ska vara en hållbar evenemangsstad där alla ska känna sig inkluderade och uppleva att evenemangen är till för dem. Läs mer här.