Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Hemsökt hotellrum öppnas för gäster i Göteborg – vem vågar stanna hela natten?

Hemsökt hotellrum öppnas för gäster i Göteborg – vem vågar stanna hela natten?

Lagom till höstmörkret har andra dimensioner tagit sig in på ett hotell i staden, till rum 13 på Gothia Towers. Nu öppnas bokningen till årets höstnyhet i Göteborg. Vem vågar tillbringa natten i det hemsökta rummet? Dörrarna stängs klockan 21.00.

Foto: Rum 13

–  Rum 13 är vår stora nyhet för årets höst i Göteborg. Här pratar vi inte om lite spindelväv i hörnen, utan mer en sorts skrämsel som får håret på armarna att resa sig. Vi ser att intresset för Halloween ökar för varje år och vid sidan av Halloween på Liseberg finns massor av upplevelser på tema höstrys i staden, berättar Andrea Jovell, chef Marknad & Kommunikation på Göteborg & Co.

–  Själv är jag lättskrämd och skulle välja ett annat rum och akta mig noga för nummer 13.

Stängd dörr från klockan 21
Lämna in mobiltelefonen vid incheckningen, dra ett djupt andetag och öppna dörren till Rum 13. Ta ett steg in i rummet och hör hur dörren stängs bakom ryggen. Klockan är 21.00 och en lång natt väntar.

– Vi vill självklart inte berätta exakt vad som kommer att hända under natten. Det vi kan säga är att det kommer vara många pulshöjande överraskningsmoment, och det kommer alltid gå att kontakta personal, om det skulle bli för läskigt, säger Jessica Westh, affärsutvecklare på Göteborg & Co.

Spökfria rum och läskigheter
För den som önskar en lugnare vistelse finns det gott om spökfria hotellrum i Göteborg. Och under den vakna tiden finns det många läskigheter i staden under hösten. Det går att välja och vraka mellan skrämmande stadsvandringar, teater med skräckinslag, mordgåtor, skräckhus på Liseberg, spindlar på Universeum och spöken på Alfons Åbergs Kulturhus.

Information om bokning:

  • Det hemsöka hotellrummet finns att boka på Gothia Towers från 16 oktober till 7 november
  • Max 1 natt per familj
  • Lägsta rekommenderade ålder för barn är 10 år

Mer information:
Konceptet är framtaget av Valentin Experience och Göteborg & Co, i samarbete med Gothia Towers. Läs mer: https://www.goteborg.com/guider/rum-13-hur-lange-vagar-du-stanna/