Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • ”Göteborgs egna Almedalen”: Frihamnsdagarna är den nya arenan för fria samtal

”Göteborgs egna Almedalen”: Frihamnsdagarna är den nya arenan för fria samtal

3–4 september 2021 arrangeras Frihamnsdagarna, mötesplatsen för samhällsengagerade medborgare där man initierar långsiktig förändring, bidrar till demokratiska processer och får fler röster från hela staden att bli hörda. Näringslivsgruppen Göteborg & Co är partner till Frihamnsdagarna.

Klimatförändringar, segregation, utanförskap och stigande arbetslöshet präglar samhället. Samtidigt utmanas demokratin runt om i världen. Dessa utmaningar har en sak gemensamt – de kan inte lösas av enstaka aktörer eller individer.

Frihamnsdagarna är en demokratisk mötesplats som är öppen och gratis för allmänheten att delta på. Målet är skapa ett årligen återkommande evenemang som på sikt ska få hela staden att bubbla av samtal och engagemang. Teman första året är framtid, demokrati och hållbarhet.

Under två fullpackade dagar arrangeras 100 programpunkter på fem olika scener. Deltagarna får chansen att möta politiker, delta i samhällsdebatten, lyssna på livepodder och musik, med mera. Hela programmet finns att live-streama på Frihamnsdagarna:s webb-tv, eller att ta del av fysiskt på Bananpiren (arenan är begränsad till 600 deltagare på grund av rådande restriktioner).