Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Junior VM i ishockey 2024 till Göteborg

Junior VM i ishockey 2024 till Göteborg

IIHF World Junior Championship (JVM) kommer att genomföras i Göteborg 2024. De svenska Juniorkronorna kommer tillsammans med nio andra länder spela matcherna i Scandinavium och Frölundaborg mellan den 26 december 2023 till 5 januari 2024.

– Vi är väldigt stolta och glada över att JVM i ishockey kommer till Göteborg. Det är ett fantastiskt evenemang som kommer att bidra till ishockeyns utveckling i regionen och även stärka Göteborg som evenemangsstad. Vårt firande av Göteborgs 400-årsjubileum är framflyttat till 2023 och tajmingen blir nu strålande med ett JVM som avslutning, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co.

–JVM är ett fantastiskt evenemang som ger framtidstro utifrån många perspektiv och betyder mycket för sporten, publiken och inte minst besöksnäringen i Göteborg, säger Lotta Nibell, VD, Got Event.

Viktigt för hockeyn lokalt
Att mästerskapet kommer att genomföras i Göteborg blir även viktigt för ishockeyn i regionen, inte minst för ungdomar som får chansen att se morgondagens stjärnor på nära håll.

– Samtidigt som JVM går in i slutspel så arrangerar Göteborgs Ishockeyförbund en av världens största U14 turneringar med 56 deltagande lag, säger Patrik Norrman kanslichef på Göteborgs Ishockeyförbund.

– Hela hockey-världens blickar vänds mot Göteborg. Det är bra för hockeyns varumärke och för alla unga hockeyspelare i regionen som kan få nya hjältar och idoler, säger Christian Lechtaler, klubbdirektör på Frölunda HC.

Skulle arrangerats 2022
Planen var att junior-VM skulle genomförts i Göteborg redan 2022. Men på grund av coronapandemin tog Internationella Ishockeyförbundet beslutet att Kanada, skulle få arrangera mästerskapet 2022.

–Vi är både glada och nöjda att Junior-VM 2024 ska spelas i Göteborg. Juniorkronorna skapar ett stort intresse för ishockeyn, och att återigen få möjlighet att se världens bästa juniorspelare på hemmaplan är både roligt och viktigt i vår ambition att bli Sveriges mest engagerande idrott, säger Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet.