Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Invivopower är vinnaren av Innovationskraft

Invivopower är vinnaren av Innovationskraft

Invivopower är den första vinnaren av tävlingen Innovationskraft, en satsning av Venture Cup och Företagarna tillsammans med Almi Företagspartner, Business Region Göteborg och Näringslivsgruppen på Göteborg & Co.

Invivopower är första vinnaren av tävlingen Innovationskraft. Bild: Venture Cup

− Jag imponerades av innovationshöjden på finalisterna i Innovationskraft. En stor variation av idéer gjorde urvalsprocessen spännande och utmanande, men jag är övertygad om att vi har hittat en vinnare som både har en genomförbarhet och kommer göra stor samhällsnytta framöver, säger Kristin Mari Riera, projektledare på Näringslivsgruppen, Göteborg & Co, och en av jurymedlemmarna för tävlingen. 

Innovationen som ska rädda patienter med akut hjärtsvikt

Tillsammans med thoraxkirurger från Sahlgrenska har grundarna av Invivopower tagit fram en lösning som ska leda till att antalet patienter som erhåller ett artificiellt hjärta ska överstiga antalet patienter som får hjärttransplantationer. 

Genom att driva ett fullt hjärtpump-system för artificiella hjärtan helt trådlöst genom huden kan lösningen ligga på hyllan i operationsrummet redan innan hjärtsvikten uppstått, vilket skulle gynna inte bara individen och samhället utan även den högt belastade vården – något som kanske behövs nu mer än någonsin. 

Bengt Bern är grundare av Invivopower och tillsammans med sina kollegor fick han ta emot priset under en mindre variant av en prisceremoni med hänsyn till det rådande corona-läget.

− Det känns fantastiskt bra att vinna den här tävlingen tillsammans med mitt team och den här segern går till både kirurgerna på Sahlgrenska som har hjälpt oss mycket och ingenjörerna som har jobbat hårt med tekniken. Det uppskattar vi verkligen, säger Bengt Bern.

Förutom äran vann Invivopower även 50 000 kronor, något som uppskattades av företaget.

−  Vi har ju valt att driva det här företaget väldigt lean så de här pengarna kommer väl till pass för att vi kommer avse att vara med på ett antal vetenskapliga konferenser och det här kommer att räcka till att marknadsföra oss på en sådan konferens till hösten, förhoppningsvis när pandemin har släppt, berättar Bengt Bern.

Läs mer om Innovationskraft här.