Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Över 7 000 personer hackade i kampen mot Covid-19

Över 7 000 personer hackade i kampen mot Covid-19

3–6 april arrangerades det stora hackathonet Hack the Crisis över hela Sverige. Över 7 000 deltagare bidrog med mer än 500 innovativa idéer i kampen mot Coronakrisen. Syftet med vad som blev ett av Europas största digitala hackathon var att utveckla hållbara lösningar för Sverige att komma över den rådande situationen.

− I de speciella tider vi befinner oss i är det viktigt att många engagerar sig och bidrar med sina kompetenser och med innovativa idéer och initiativ, säger Lennart Johansson chef för Näringslivsgruppen på Göteborg & Co.

Och många engagerade personer blev det. Nämligen 7 439 deltagare som, från sitt hem eller kontor över hela Sverige, bidrog med idéer och lösningar i kampen mot Covid-19 och gjorde Hack the Crisis Sweden till ett av Europas största virtuella hackathon. Med fokus på de tre huvudspåren Rädda liv, Rädda samhället, Rädda näringslivet levererades 530 idéer och lösningar.

En jury som bestod av 95 personer, bland annat Peter Grönberg, vd Göteborg & Co, utsåg två vinnare i varje kategori.  Här kan du läsa om vinnarna samt andra förslag.

150 000 SEK delades ut till vinnarna som får nu möjlighet att genomföra sin idé och lösning i samarbete med engagerade partners och myndigheter.

Initiativet uppmärksammades i många nationella-, lokala-, och branschmedier. Här kan du läsa ett urval av artiklar och inslag:

TV4

SVT Nyheter

Sveriges Radio Vetenskapsradio

Göteborg Direkt

Vårt Göteborg

Ny Teknik

Turismnytt

Näringslivsgruppen Göteborg & Co är stolt partner till Openhack, som tillsammans med DIGG (Myndigheten för Digital Förvaltning), Regeringskansliet, Hack for Sweden och AI Innovation of Sweden var initiativtagare till Hack the Crisis.