Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Jobbmässan Skarpt Läge: en matchare som behövs för många branscher

Jobbmässan Skarpt Läge: en matchare som behövs för många branscher

Resultat från årets jobbmässa Skarpt Läge levererar. Två månader efter genomförandet och trots den rådande situationen som påverkar många branscher har 318 intervjuer och 73 jobb skapats under den tre timmar långa jobbmässan som slog rekord med 1 658 deltagare.

1 658 personer deltog på årets jobbmässa Skarpt Läge. Foto: Fredrik Karlsson.

Årets jobbmässa genomfördes i år på Chalmers Conference Centre i Johanneberg, den 21 februari. Den sjunde upplagan slog rekord i antal deltagare med 1 658 besökare med snittåldern på 21 år och med en jämt fördelning av besökare över hela staden, med alla stadsdelar representerade.

Under tre timmar erbjöds det över 1 200 tjänster från 40 utställare i olika branscher. 318 intervjuer genomfördes under mässan vilket är vad det brukar ligga kring om man jämför med andra åren. Resultatet från årets årets mässa präglades dock av den rådande situationen i samhället. Trots det skapades 73 jobb under mässan varav 29st inom vård och omsorg som har fortsatt stort behov av att hitta personal. Där är Skarpt Läge en utmärkt matchare.

Näringslivsgruppen har sedan starten varit engagerad i Skarpt Läge som är, utöver en vanlig jobbmässa, en viktig mötesplats för samverkan och kompetensförsörjning

Skarpt läge bygger på ett samarbete mellan Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, Arbetsförmedlingen, Visita, Göteborgs stads Arbetsmarknad och Vuxenutbildning, Chalmers, Länsstyrelsen Västra Götalands län, Hvitfeldtska och Partille Gymnasium.

Foto: Fredrik Karlsson