Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Geely är Näringslivsgruppens nya medlem

Geely är Näringslivsgruppens nya medlem

Det är nu klart att bilindustrins jätte Geely går in och blir ny medlem i Näringslivsgruppen på Göteborg & Co.

Geelys nya innovationscentrum Uni3 på Lindholmen

− Geely vill engagera sig i Näringslivsgruppen för att det är ett bra sätt för oss att bli mer engagerade i det lokala näringslivet och samhället i Göteborg. Näringslivsgruppen har ett brett program som gör att vi synkar med de andra bolagen som redan finns i Näringslivsgruppen, och dra gemensam nytta av att vara en uppsamlande kraft i sponsring och CSR-arbete i regionen, säger Stefan Lundin, kommunikationschef för Geely i Sverige.

Geely Sweden Holdings är ett dotterbolag till kinesiska Geelykoncernen och är i Sverige holdingbolag för bland annat Volvo Cars, Polestar, Lynk & Co och Geelys nya innovationscentrum Uni3 på Lindholmen mfl.  Med mer än 10 års närvaro i Göteborg vill Geely på gruppnivå nu ta ett större ansvar och engagera mer i stadens utveckling.

− Vi är mycket glada att Geely har valt att engagera sig i Näringslivsgruppen och vi hälsar de varmt välkomna, säger Lennart Johansson, chef för Näringslivsgruppen på Göteborg & Co. Geely är den perfekta pusselbiten som kraftfullt kompletterar vår plattform. Tillsammans med 21 andra stora företag inom näringsliv, akademi och det offentliga verkar Näringslivsgruppen för att stärka och utveckla Göteborgs konkurrens- och attraktionskraft.