Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Sveriges största influencerfestival till Göteborg

Sveriges största influencerfestival till Göteborg

Heyou Festival är ett evenemang där barn och unga får träffa sina största idoler från sociala medier. Nu kommer det populära evenemanget tillbaka till Göteborg och Partille arena den 13–14 mars. Dessutom utökas festivalen med Heyou Award, en gala där folkets framröstade idoler tar hem priser i olika kategorier.

Foto: Isac Fredlund

När Heyou återvänder till Göteborg är det med trettio stycken av de populäraste kreatörerna bland unga från Instagram, TikTok och Youtube. På fredagen går galan Heyou Awards av stapeln och på lördagen är det Heyou Festival.

– Vi är mycket glada över att Heyou har blivit ett återkommande evenemang i Göteborg. Det bidrar till ett större utbud av evenemang för barn och unga och inträffar under en period då fler evenemang välkomnas. Vi ser också mycket positivt på att evenemanget nu utökas med Heyou Awards, där svenska folket själva får kora sina största förebilder och möjligheten att njuta av en galakväll i Partille Arena, säger Sarah Marting, tf enhetschef på Evenemang/Event support, Göteborg & Co.

Heyou Awards är inte bara en prisceremoni, under galakvällen blir det även underhållning i form av dans, sång och humor. Bland annat kommer tidigare idolen och unga stjärnskottet William Segerdahl stå på scen under fredagskvällen i Partille Arena. På lördagens festival är det som tidigare år, med ”meet and greets” och kramar i fokus. Här möts idoler och fans på riktigt, kanske för första gången. Mest populärt bland fansen är att få till en krambild med sin idol. Det är då det blir som allra längst kö till kreatörerna.

– Att få en kram och sedan ett foto med sig själv och sin idol är den stora drömmen. Heyou är ett minne för livet och lyckan i att träffa personen som man följer på sociala medier är en eufori som syns i barnens ögon under hela eventet och förmodligen längre än så, säger Matilda Aldsjö, Community Manager på Heyou.