Hoppa till innehållet
Choose language

Natur

Det är aldrig långt till orörd natur. En av Göteborgs stora tillgångar är skogen och havet som man når snabbt från centrum. Här finns vandringsleder, cykling, kajakpaddling, promenadstigar och en unik skärgård där allt går att nå med kollektivtrafik.

Två personer går på en skogsstig på Göteleden

Att kombinera storstads- och naturupplevelser går lätt och lockar allt fler besökare. Utveckling av naturturismen sker med flera olika parter. Inom Tillgänglig skärgård samverkar Göteborg och Öckerö kommuner med näringsidkare på öarna för att öka tillgängligheten för besökare till hela skärgården.

Vandrings- och cykelleder

Kattegattleden och flera andra cykelleder har etablerats på senare år som resultat av samverkan mellan kommuner och regioner. Samma sak med vandringsleder där det finns nära samverkan med bland andra Västkuststiftelsen, Park och Naturförvaltningen, Länsstyrelsen.

Mer om naturturism

Sverige har en stor potential, att öka antalet utländska besökare, som vill uppleva hållbar naturturism. Den internationella bilden av Sverige som ett land med vacker och orörd natur är stark. På Visit Swedens hemsida hittar du mer av information och inspiration om naturturism.

Naturturism (VisitSweden.se)