Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

Xperience Next

Xperience Next är en innovationsplattform och dynamisk mötesplats för digitalisering, affärsutveckling och teknik som verkar för transformation av hållbar upplevelseindustri. Med Lindholmen Science Park som bas, faciliteras och skapas branschöverskridande projekt inom kultur, idrott och turism som genererar värde för samhället.

Hur kan vi utveckla en upplevelseindustri med hjälp av digitala verktyg och affärsutveckling – genom samtliga tre hållbarhetsdimensioner; ekologiskt, ekonomiskt och socialt?

Xperience Next är en innovationsplattform där man delar det ansvaret, vill skapa framtiden tillsammans och accelerera förändringshastigheten av upplevelseindustrin genom att dela resultat och ge extra kraft åt intressanta alternativ som genererar nya insikter, verktyg, metoder och affärsmodeller med syfte att skapa värde för många.

Göteborg & Co är stolt partner till innovationsprogrammet Xperience Next som drivs av Lindholmen Science Park, den neutrala arenan för samarbete och som vill skapa bästa möjliga förutsättningar för innovation och för människor, företag och organisationer att mötas och bygga nya nätverk.

Forskning och utveckling av hållbara idéer

För Göteborg & Co och destinationen Göteborg är det viktigt att arbeta med forskning och utveckling av hållbara idéer, produkter och tjänster kopplade till upplevelseindustrin som blir till verklighet.

Göteborg & Co har varit en tankeledare i att utveckla ett koncept kallas Destination Dataplattformen (DDP) i projektet Tourism Agenda som ingår programmet Xperience Next projektportfölj. Tourism Agendas mål är att utveckla ett verktyg för att förutse trender och kundbehov, med hjälp av big data och kundtransaktionskartläggning, och för att få kunskap och insikter om att investera i hållbara upplevelser.

Läs mer om Xperience Next här

Niklas Masuch

Projektledare
+46 736 66 09 62

Ossian Stiernstrand

Analytiker
+46 31 368 40 20

Lars Isacson

Avdelningschef Analys och Utveckling
+46 31 368 40 09

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera