Vetenskapsfestivalen 2017

Här hittar du material för Vetenskapsfestivalen.
2017 pågick Vetenskapsfestivalen  mellan 10 och 14 maj och är gratis att ta del av.

Text

Namn: Vetenskapsfestivalen
Huvudbudskap: En festival för dig som tror du vet allt

Generell text

Den internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg är Sveriges största kunskapsfest och ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. Det är en mötesplats där forskare under kreativa former ges möjlighet att presentera sin forskning för skolungdomar och allmänhet. Varje år görs nära 70 000 besök på festivalens 350 unika föreläsningar, workshops, debatter och aktiviteter spridda på ett 30-tal platser i Göteborg.

Syftet är att uppmuntra till högre studier och att skapa en positiv attityd till forskning och vetenskap.

Festivalen är tvärvetenskaplig, årligen återkommande i Göteborg och medlem av European Science Events Association, EUSEA – ett nätverk för populärvetenskapliga evenemang som arbetar för att öka uppmärksamheten kring forskning och utbildning. Evenemanget är miljödiplomerat.

Tre program under två veckor:

  • Skolprogrammet för elever i för- och grundskolan. Besöks av cirka 30 000 lärare och elever årligen. Pågår 8-19 maj 2017.
  • Programmet för alla riktar sig mot allmänheten och har fri entré. Pågår 10-14 maj 2017.
  • Fackprogrammet för fackpublik såsom forskare, politiker, pedagoger, media och näringsliv. Pågår 10 maj 2017.

Den första Vetenskapsfestivalen invigdes 1997 av den norske upptäcktsresanden Thor Heyerdahl. Kända medverkande under åren är bland andra, astronauten Christer Fuglesang och besättningen från rymdfärjan Discovery, Kung Carl XVI Gustaf, Kronprinsessan Viktoria, den världsberömda primatologen Jane Goodall, naturfotografen Mattias Klum och Kerri Smith, redaktör på forskningstidskriften Nature.

2017 års festival blir den tjugoförsta i ordningen.

Tillit 2017 års tema
Tillit är grunden till så mycket mer än vad man dagligdags reflekterar över. Vad händer med allt från relationer, till ekonomiska, politiska och rättssystem om tillit inte existerade? Vår tillit utmanas i samma takt som världen globaliseras och utvecklas. Vi översköljs av information och ny teknik och innovationer fullkomligt exploderar runt omkring oss, vilket ändrar förutsättningarna för världen som vi känner den. Ändå är det vi människor, som grupp och som individer, som har förmågan att skapa system som håller, system som är byggda på tillit.

Projektledning: Göteborg & Co

Läs mer på Vetenskapsfestivalen

Bilder och logotyper

Bilder

Vetenskapsfestivalen logotyper

Flyers / Flygblad
Kommer inom kort.

Hashtag:
#vetfest