Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Morgondagens ortopedi diskuterades när kongresshösten inleddes

Morgondagens ortopedi diskuterades när kongresshösten inleddes

Ortopediveckan på Svenska Mässan var en av höstens inledande möten. Kongressen, som arrangeras årligen, fokuserade på framtidens ortopedi, samtidigt som Göteborgs ortopediverksamhet blev satt på kartan. Då ortopediveckan också sammanföll med Göteborgs Jubileumsfirande visades också staden upp från en annan sida.

Entré vid Mässans gata 8 till Svenska Mässan.
Foto: Svenska Mässan

Ortopediveckan, som hålls varje år, vandrar mellan ortopedkliniker i landet. Det innebär att varierande lokala förutsättningar ger varje kongress en unik prägel. Att kongressen beslutades till Göteborg i år, ses som väldigt betydelsefullt för att visa upp den lokala verksamheten, men också för staden.

– Vi är oerhört stolta över att ortopedin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som är Sveriges största sjukhus och ett av de större universitetssjukhusen i norra Europa, genomförde en mycket lyckad och uppskattad vecka. Vi fick inte bara möjlighet att sätta den lokala verksamheten på kartan och utan även visa upp Göteborg under sista veckan av Göteborgs 400-årsjubileum, säger Louise Théen, Verksamhetsassistent, Ortopedi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Närmare 1 000 medarbetare från olika professioner inom Sveriges ortopedi deltog 28 augusti–1 september då årets Ortopedivecka genomfördes på Svenska Mässan.
Veckan hade temat ”Vart är vi på väg? Ortopedin nu och i framtiden” och det vetenskapliga programmet innehöll intressanta och aktuella föreläsningar inriktade på innovationer, men också utmaningar inom ortopedisk behandling och forskning, idag och i framtiden.

28 augusti till 1 september samlades närmare 1000 läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, samt vårdadministratörer på Svenska Mässan, för att diskutera morgondagens ortopedi. Under kongressen samlades också runt 35 utställare som fick möjlighet att visa upp det senaste kopplade till ortopediområdet.
Konferensen arrangerades av Svensk Ortopedisk Förening (SOF) där Ortopedin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset var värd.