Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Stort intresse för utbildning inom hybridupplevelser

Stort intresse för utbildning inom hybridupplevelser

I augusti kommer projektet Hybridupplevelser för möten & evenemang att starta igång en utbildning för besöksnäringen med fokus på teknisk projektledning.

− Vi såg ett behov av att öka den digitala kompetensen hos både konferensanläggningar och arrangörer av möten och evenemang. Utbildningen var tänkt för en grupp på 30 personer men på grund av det stora intresset så ökade vi till två tillfällen med totalt 60 personer, vilket känns roligt, säger Henrik Svensson, projektledare för Hybridupplevelse.

Innehållet i utbildningen ska leda till kunskap om plattformar för digital produktion, om hur en studio fungerar övergripande, om IT-kompetens som krävs, att tillämpa behovsanalyser med mera. En central del är att anläggningarna ska bli därmed bättre på att hjälpa sina kunder med digitala produktioner, och arrangörerna att bli bättre beställare.

Utbildningen genomförs i samverkan med Göteborgsregionens kompetensnav. Projektet är också en del av Göteborgs Stad satsning för att underlätta besöksnäringens återhämtning. Projektet genomförs av Göteborg & Co och delfinansieras av Tillväxtverket.

Mer information om Hybridupplevelser för möten & evenemang hittar du här.