Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Gatukonst på Landvetter flygplats knyter samman Göteborg & Borås när städerna fyller 400 år

Gatukonst på Landvetter flygplats knyter samman Göteborg & Borås när städerna fyller 400 år

Konstnären D*Face blir intervjuad. Foto: Fredrik Åkerberg.

Nu har konstverket från Artscape av brittiska konstnären D*Face invigts på Landvetter Flygplats. Muralmålningen är en del av Göteborgs och Borås 400-årsfirande och knyter samman städerna och regionen som världsledande inom street art.

Konstverket ”Embrace for Landing”. Foto: Fredrik Åkerberg.

År 2021 är året då både Borås och Göteborg fyller 400 år. Städerna tar nu varandra i handen genom konstverket på Landvetter. Vid invigningen var konstnären D*Face på plats tillsammans med representanter från båda städerna.

När besökaren går ut från ankomsthallen på Landvetter möts de av en stor muralmålning av D*Face som är en av vår tids mest välrenommerade konstnärer inom urban konst.

Det finns mycket gatukonst i både Borås och Göteborg, många av konstverken står den skånska gatukonstorganisationen Artscape bakom. Förutom konstverket på Landvetter färdigställer de just nu sex andra konstverk i Göteborg.