Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Hallå där Lotta – vinnare av ”Årets Arbetsmarknadsprofil”!

Hallå där Lotta – vinnare av ”Årets Arbetsmarknadsprofil”!

Den 15 mars prisades Lotta Susanne Forsberg, grundare och initiativtagare av Föreningen Skarpt Läge med utmärkelsen ”Årets Arbetsmarknadsprofil”. Ett pris som delas ut av Werket AB för att uppmärksamma inspirerande individer som gjort ett märkbart avtryck inom arbetsmarknadsområdet. Lotta är genom sitt engagemang och arbete en sann inspiratör som visat hur personligt driv och professionellt engagemang kan omvandla utmaningar till möjligheter! Näringslivsgruppen på Göteborg & Co har varit med och stöttat Skarpt Läges arbete sedan starten.

Hej Lotta, kan du berätta lite mer om dig själv?

Jag är en handlingskraftig certifierad ledarskapscoach och arbetsmarknads konsult. Likaså projektledare och har etablerat jobbmässan Skarpt Läge i Göteborg sedan 2014. Har mer än 30 års erfarenhet utav nätverkande och arbetsmarknadsfrågor. Jag värdesätter högt leverans och handlingskraft, därav är uppföljning och resultat/leverans oerhört viktigt.

Varifrån kom idén om Skarpt Läge och vad är er ambition?

– Skarpt Läge växte fram inom min verksamhet, Hitta Rätt Sysselsättning, på Fryshuset. Där vi fokuserade på att hjälpa unga vuxna att hitta arbete, studier och motivation. Vi insåg att det fanns en enorm klyfta mellan våra deltagare och arbetsgivarna, och att många saknade nätverk – denna fråga har högsta prioritet även idag. Ett möte med Team Göteborg, Göteborg & Co, ledde till att vi startade ”Lottas Jobbskola” som byggdes på till den allra första Jobb- och Kompetensmässan Skarpt Läge som ägde rum 2014. Det var i mötena mellan arbetsgivare och våra unga deltagare och att det resulterade i 30-talet jobb som gnistan och hoppet tändes. Skarpt Läges ambition är att få tillräckligt med medel för att kunna expandera, öka samverkan och stötta och handleda ännu fler personer att hitta arbete, studier och rätt sysselsättning. Det gäller inte bara unga, utan även äldre och de med funktionsvariationer – kort sagt, alla som behöver stöd, handledning och rätt matchning.

– Vad betyder priset för dig och Skarpt Läge?

Priset för Skarpt Läge betyder otroligt mycket för mig och för oss som förening. Jag var både chockad och oerhört förvånad när vi fick utmärkelsen. Det fyllde mig med stolthet att se att vårt hårda arbete och engagemang erkändes på detta sätt. Under många år har vi kämpat och arbetat ihärdigt, aldrig tappat drivet och engagemanget. Tack vare min kompanjon och medgrundare, Fredrik Karlsson, och vår nära anknytning till målgruppen och våra ungas verklighet, får vi kraft och energi att fortsätta vårt arbete. Det är särskilt betydelsefullt att vi har kunnat hjälpa tusentals människor att hitta jobb och studier. Det är det som känns meningsfullt och för framtiden.

Skarpt Läges jobbmässa på GöteborgsOperan den 5 mars 2024. Foto: Alexsandra Flinck

Näringslivsgruppen arbetar för att stärka Göteborgs attraktionskraft och skapa framtidstro genom satsningar på kompetensförsörjning och inkludering och har varit med sedan starten av Skarpt Läges arbete.