Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborg centrum för startups och investerare

Göteborg centrum för startups och investerare

GoWest – Nordic Venture Capital Forum väcker stort intresse och under två dagar, 7–8 februari, välkomnades hundratals startups och investerare till evenemanget som i år genomfördes i Eriksbergshallen. GoWest är ett av Nordens främsta riskkapitalforum och med rekordhöga deltagarsiffror fortsätter forumet stärka Västsveriges position som den självklara mötesplatsen för investerare och startups.

GoWest arrangerades 7-8 februari 2024 i Eriksberhshallen. Foto: Alexsandra Flinck

Den 7–8 februari fylldes Eriksbergshallen i Göteborg av startups och investerare när GoWest – Nordic Venture Capital Forum tog plats. GoWest är Göteborgs och Västsveriges årliga riskkapitalkonferens med målsättning att få nationella och internationella investerare att se Göteborg som en naturlig och effektiv mötesplats där man hittar spännande investeringsobjekt. Mötesplatsen främjar innovation och entreprenörskap i regionen och bidrar till nätverkande med chansen för företag att accelerera sin utvecklingsresa.

– Göteborg är fantastiskt! Ni har industrin, innovationerna och universiteten, vilket är bra för forskning och utveckling. Förhoppningsvis kan vi göra många saker tillsammans! säger Sallar Faridi, senior director på Plug and Play, under invigningen.

Meet – Connect – Invest  

Evenemanget växlade i år upp och välkomnade runt 900 personer, mer än dubbelt så många som föregående år. Jämfört med 2023 ökade även antal medverkande investerare från 170 till ca 250 och runt 1 400 investeringsmöten förbokades. GoWest väcker stort intresse bland internationell media och på plats fanns bland andra journalister från CNBC, Forbes och svenska Realtid.

Årets GoWest hade en Founder Stage med möjlighet för startups att pitcha till investerare och få live feedback. Foto: Alexsandra Flinck

GoWest erbjuder inte bara en plattform för investerare och startups att mötas, utan också en unik möjlighet för framstående verksamheter och personer att dela med sig av sina insikter och erfarenheter. Extra fokus för årets genomförande låg på Climate Tech och deltagarna kunde ta del av fullspäckade scenprogram på två scener med talare i världsklass, paneldiskussioner och möjlighet för startups att pitcha live för investerare.   

— I de senare stadierna av riskkapital kan du bevisa att din produkt fungerar. I de tidiga stadierna kan du bara visa att ditt team fungerar. Visa oss att du har alla element i teamet för att få tekniken eller produkten att fungera. Vi investerar i teamet innan vi investerar i teknologin, säger Erki Mölder, Managing Partner för Verge HealthTech Fund.

Näringslivsgruppen på Göteborg & Co är partner till GoWest och arbetar för att stärka och utveckla Göteborgs konkurrenskraft och attraktivitet. GoWest är ett sammanhang för innovation och entreprenörskap som är viktiga delar i Näringslivsgruppens arbete för att skapa en levande och attraktiv stad. Möjligheten att kunna starta och utveckla ett företag i Göteborgsregionen är väsentlig.

Den 6 februari arrangerade även Näringslivsgruppen, i samarbete med Business Region Göteborg, GoWest och GU Ventures, en City Reception på Börsen för 250 investerare där de välkomnades till Göteborg av Jonas Attenius (S), kommunstyrelsens ordförande. Arrangemanget genomfördes som en som en del av GoWest Investor Day. Läs mer om det här.