Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborg välkomnar 250 internationella och nationella investerare

Göteborg välkomnar 250 internationella och nationella investerare

Den 6e februari välkomnades 250 investerare till Göteborg av kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius (S) med en officiell City Reception på Börsen. Mottagningen arrangerades av Näringslivsgruppen, Business Region Göteborg och GU Ventures, som en del av GoWest Investor Day.  

Den 6 februari arrangerade Näringslivsgruppen Göteborg & Co i samarbete med Business Region Göteborg, GoWest och GU Ventures en City Reception på Börsen för 250 investerare där de välkomnas till Göteborg av Jonas Attenius (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Alexsandra Flinck.

— I Göteborg är innovation inte bara ett modeord eller en tjusig fras, det är en del av vårt DNA. Vi sysslar inte bara med forskning och utveckling, utan vill skapa en miljö där idéer tillåts frodas. Det är därför vi satsar på inkubatorer, acceleratorer och testbäddar. Vi leder omställningen till ett klimatsmart samhälle med hållbar utveckling. I detta arbete spelar GoWest en viktig roll genom att skapa en mötesplats för investerare och entreprenörer, säger Jonas Attenius (S), kommunstyrelsen ordförande. 

Investor Day är ett nytt forum för investerare att mötas och diskutera relevanta frågor. I samband med det visar vi upp vår region och vårt ekosystem inom startupscenen, för att låta investerare bli bekanta med Göteborgsregionens innovationsmiljö. Allt med målet att öka investeringarna till västsvenska företag. Det officiella välkomnandet på Börsen med politisk närvaro visar stadens engagemang för utvecklingen av regionens innovationsmiljö och skapar tillfälle för nätverkande med profiler inom näringsliv och politik. 

Miao He (till vänster) från Hadean Ventures ser fram emot att träffa tillväxtföretag och investerare på GoWest. Vik Li (till höger) som representerar Ericsson förklarar att trots att de tittar på startups i hela Sverige är Göteborg extra intressant. Foto: Alexsandra Flinck

—  There are a lot of innovation here and a vibrant technology and startups scene. It’s my first time in Gothenburg but I heard a lot of good things about the city. There are a couple of companies that we have been tracking before and following, so we ‘re looking to catch up with them, but also meet with co-investors at GoWest, säger Miao He, Senior Investment Associate på Hadean Ventures, ett life-science bolag baserat i Norge och Sverige. 

Den 7e februari startar GoWest – Nordic Venture Capital Forum på Eriksbergshallen som gör Göteborg till den självklara mötesplatsen för investerare och tillväxtföretag i Västsverige. Med större program, flera scener och fler deltagarantal än någonsin har GoWest växlat upp i år. Med två dagars fullspäckat program, paneldiskussioner, nätverkande och mycket mer. Extra fokus i år kommer att ligga på Climate Tech och evenemanget välkomnar bland annat representanter från Bill Gates klimatfond, Breakthrough Energy. Dessutom kommer HKH Prins Daniel att delta genom sitt engagemang rörande entreprenörskap, dels inom Prins Daniels Fellowship. 

Foto: Alexsandra Flinck