Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Mötesstaden Göteborg visades upp på Europas största branschmässa

Mötesstaden Göteborg visades upp på Europas största branschmässa

Under den årliga, internationella branschmässan för mötesindustrin, IMEX Frankfurt, fanns Göteborg & Co Möten som vanligt på plats tillsammans med Svenska Mässan. Deltog gjorde i år också World of Volvo, som ny, spännande aktör i Göteborg. Det fanns ett stort intresse för destinationen och besökarantalet i montern var högt.

Sveriges monter under IMEX i Frankfurt. Foto: Göteborg & Co

− Vi är väldigt nöjda med årets mässdeltagande. Det var hög kvalitet på mötena, både de som innebar nya kontakter och de som syftade till att upprätthålla relationer med mötesarrangörer och internationella föreningar vars möten vi vill att de ska förlägga till Göteborg. Fler och fler arrangörer inser vikten av att minimera sina mötens klimatavtryck och nyttja dem för att skapa långsiktiga effekter på värddestinationen. Det är också tydligt att ryktet om Göteborg som hållbar mötes- och evenemangsstad har blivit allt starkare internationellt. Det har blivit en konkurrensfördel för oss, säger Ulrika Scoliège, projektledare på Göteborg & Co Möten.

Göteborgsdeltagare från vänster: Therese Andersson, World of Volvo, Ulrika Scoliège, Göteborg & Co, Annika Hallman, Göteborg & Co, Camilla Örnroth, Svenska Mässan Gothia Towers, Lise-Lotte Kolmberger World of Volvo, Fredrik Lundgren, Göteborg & Co, Therese Karlsson, Svenska Mässan Gothia Towers.
Foto: Göteborg & Co

Sveriges deltagande i IMEX Frankfurt arrangeras av Swedish Network of Convention Bureaus. I montern deltog flera destinationer, mötesanläggningar och konferenshotell. Göteborg representerades av Göteborg & Co Möten, Svenska Mässan Gothia Towers och World of Volvo, som öppnar ett nytt upplevelsecenter och mötesanläggning i Göteborg under 2024. Lyssna till Magnus Wrahme, VD World of Volvo berätta mer om mötesanläggningen.

− Att World of Volvo öppnar under nästa år blir ett bra komplement till de anläggningar som finns i Göteborg. Närheten till Svenska Mässan och Korsvägen ger en hel del unika möjligheter, fortsätter Ulrika.

Förutom kundmöten innehåller IMEX Frankfurt också utbildningsmöjligheter. Inför ett hundratal andra städer presenterade Göteborg & Co Möten stadens sätt att jobba strategiskt med att maximera mötens långsiktiga, positiva effekter. Det skedde inom ramen för International Alliance for Impact, ett nytt destinationssamarbete där Göteborg ingår tillsammans med städer som Glasgow, Amsterdam, London och Sydney.


IMEX genomförs årligen i Frankfurt, och är Europas största och en av de viktigaste branschmässorna. Över 5 000 deltagare representerar destinationer från hela världen, leverantörer samt mötesarrangörer. Göteborg & Co Möten ställer ut årligen med syfte att fånga upp förfrågningar och säkra affärer, men också relationsmarknadsföring för att på sikt värva kongresser till Göteborg.