Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborg marknadsfördes på kongress i Barcelona

Göteborg marknadsfördes på kongress i Barcelona

Nästa år genomförs en internationell forskningskongress om sjukdomar såsom Alzheimers och Parkinsons på Svenska Mässan i Göteborg. En kongress som väntas besökas av cirka 4 000 delegater. Nyligen genomfördes årets kongress i Barcelona och Göteborg & Co Möten var på plats.

Ulrika Scoliège välkomnade delegater till Göteborg nästa år. Foto: Rosa Garriga Mora/Kenes Group.

 Att marknadsföra Göteborg är en del av Göteborg & Co:s uppdrag. Det innebär bland annat att vi deltar på kongresser som kommande år ska genomföras i Göteborg. Till stor del handlar det om att få så många som möjligt att vilja delta när kongressen går i Göteborg, säger Ulrika Scoliège, projektledare på Göteborg & Co Möten.

International Conference on Alzheimer’s and Parkinson’s Diseases – AD/PD, genomförs varje år runt om i världen. Internationella medicinskt och vetenskapligt yrkesverksamma träffas för att diskutera de senaste genombrotten inom neurologiska störningar. När årets kongress genomfördes i Barcelona, var Ulrika på plats i AD/PD:s egen monter, för att knyta kontakter och marknadsföra Göteborg inför genomförandet 2023.

 När vi medverkar på en kongress gången innan den ska gå i Göteborg lär vi oss mycket om hur den är upplagd, noterar saker som är bra att veta inför ett göteborgsgenomförande och fördjupar kontakten med arrangören. Vi möter också delegater och utställare och berättar om Göteborg. På just den här kongressen tillkännagavs nästa års värdstad redan under öppningsceremonin och intresset var stort hos personerna som sedan kom till montern. För de flesta blir det första gången de besöker Göteborg. För många är det också första gången i Skandinavien. Flera berättade att de planerar att ta med sig sin partner eller familj och nyttja tillfället att semestra i regionen, vilket är goda nyheter för destinationen, berättar Ulrika.

Bakom ansökan om att få den prestigefulla kongressen till Göteborg, stod professorerna och överläkarna Kaj Blennow och Henrik Zetterberg, Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Deras forskningsgrupp bedriver världsledande forskning om biomarkörer för framför allt Alzheimers sjukdom. Henrik deltog som talare och panelmoderator under kongressen i Barcelona.

AD/PD-kongressen i Barcelona genomfördes som ett hybridmöte. Det var den största kongressen i hybridformat som kongressarrangören hittills har genomfört. Även under kongressen i Göteborg kommer delegaterna att kunna ta del av programmet digitalt.