Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborg deltog på världens största mötesmässa IBTM World

Göteborg deltog på världens största mötesmässa IBTM World

I början av december var det dags för den årliga mötesmässan IBTM World i Barcelona. På grund av den osäkerhet som råder, tog Göteborg & Co Möten i år beslut om att inte ställa ut på mässan, utan att istället delta som besökare. Förutom nätverkande på plats fanns möjlighet att ta del av seminarier och trender inom mötesbranschen.

IBTM World hålls årligen i Barcelona. Foto: Fredrik Lundgren
Henrik Svensson Fredrik Lundgren och Ulrika Scoliège.

Efter 2020 års virtuella mötesmässa, var det ett efterlängtat besök som gjordes av Fredrik Lundgren, Ulrika Scoliège och Henrik Svensson. Utöver möten med kongressarrangörer och organisationer gavs det också möjlighet att delta i seminarieprogrammet. Flera av seminarierna behandlade vikten av att förstå och se nytta i använda den digitala data som samlas in, för att skapa ett bättre värde för affärsresenärer och kongressdelegater.

Den årliga trendrapporten släpptes också under IBTM. Rapporten redovisar hur megatrender som hållbarhet, säkerhet och den virtuella upplevelseekonomin påverkar mötesindustrin. Ett antal sektorer, som det går bra för och som har direkt påverkan på mötesindustrin fanns också med bland trenderna inför 2022. Däribland bank och finans, e-sport och gaming samt läkemedelsindustrin. Läs hela trendrapporten i sin helhet.