Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Flicklag från Gunnilse IS frontar kampanjen för damernas Champions League-final i Göteborg

Flicklag från Gunnilse IS frontar kampanjen för damernas Champions League-final i Göteborg

Den 16 maj spelas Europas mest prestigefulla damfotbollsmatch på Gamla Ullevi: UEFA Women´s Champions League Final. När publikfesten uteblir får Gunnilse IS F10/11 ta steget fram och ha huvudrollen i filmen som ska uppmärksamma finalen. En av flera insatser för att öka antalet aktiva flickor och kvinnor inom svensk fotboll.

Foto: Happy Visuals.

När Europas bästa damspelare möts på Gamla Ullevi den 16 maj blir det utan publikfest på arenan. Istället har fokus lagts på det långsiktiga målet bortom biljettförsäljning: att stärka den svenska flick- och damfotbollen. Tillsammans med Svenska Fotbollförbundet och Göteborgs Fotbollförbund har Göteborg & Co genomfört flera insatser för att öka antalet aktiva flickor och kvinnor inom svensk fotboll. Därför är det tjejerna i Gunnilse IS som lyfts fram i kampanjfilmen för finalen, där fotbollstjejer uppmuntras att drömma stort

Filmen annonseras på Youtube under de sista två veckorna, riktat mot fotbollsintresserade och fotbollsaktiva. Tjejerna från Gunnilse IS dyker också upp på spårvagnsreklam och i annonser på sociala medier.

Legacyprojekt

Kampanjen är bara en del av det stora legacyarbete som pågår i samband med UEFA Women´s Champions League Finalen. Ett evenemang ska inte bara vara ett festligt tillfälle utan skapa nytta för samhället, och fotbollen har kraften att inspirera, förena, integrera och bygga människors självkänsla. Därför genomför Göteborgs Fotbollförbund under våren bland annat utbildningar och uppsökande verksamhet i skolor. Med finalen som katalysator hoppas man få fler tjejer att engagera sig som spelare, ledare och domare. Tidigare under våren har det även genomförts flera PR- och annonskampanjer med detta mål. Under #euqalgoalsgothenburg lyfts en mer jämlik idrottsvärld där alla är välkomna; oavsett kön, ålder eller bakgrund. Läs mer här https://www.goteborg.com/guider/champions-league-final-i-goteborg-allt-du-behover-veta