Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Legacy – ett högaktuellt arbetssätt för möten och evenemang

Legacy – ett högaktuellt arbetssätt för möten och evenemang

Foto: Räddningsmissionen

Göteborg & Co arbetar aktivt med konceptet ”legacy” runt möten och evenemang. Arbete med legacy innebär att möten, kongresser och evenemang på olika sätt bidrar till en långsiktig kompetensutveckling när det kommer till forskning och utveckling inom mötets område, vilket kan ha stora betydelser för framtiden och på så sätt lämna ett avtryck i samhället. Hur det bidrar till hållbarhet samt hur man kan mäta det.

I senaste case study från nätverket Best Cities beskrivs hur Madrid arbetar med legacy och hur staden nyttjar tre stora kongresser, bland annat World Blindness Summit. Genom forskning, utbildning och dialog med delegaterna syftar världsblindhetstoppmötet 2021 till att odla mer tillgängliga städer, vilket leder till en framtid där personer med fysiska och kognitiva funktionshinder ska resa och utforska utan hinder. Framstegen inom tillgänglighet är i hög grad knutna till innovation och ansvarsfull turism. Om en stad inte är tillgänglig för alla, är det inte en smart stad.

Läs mer här.