Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Världens första jämställda golftävling spelas i Göteborg

Världens första jämställda golftävling spelas i Göteborg

För första gången tävlar kvinnor och män mot varandra i samma golftävling, med en gemensam prispott och trofé. Scandinavian Mixed spelas på Vallda Golf & Country Club den 10-13 juni 2021. Värdar är majorvinnarna Henrik Stensson och Annika Sörenstam. Tävlingen är en del av European Tours jämställdhetsarbete.

– Jag tycker att det är fantastiskt att Göteborgsregionen får vara med och skriva historia med världens första jämställda golftävling. Detta är helt i linje med hur vi vill arbeta med våra evenemang och i linje med Göteborgs Stads värderingar gällande jämställdhet, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co.

I Scandinavian Mixed kommer 78 män och 78 kvinnor att tävla mot varandra om en gemensam prispott och trofé. Pandemin satte stopp för tävlingen i år och skjuts nu upp till den 10-13 juni 2021 då den kommer att hållas på Vallda Golf & Country Club i Kungsbacka som är en del av destinationen Göteborg.

– Vi är oerhört stolta och glada att ha Göteborg som värdstad för vårt innovativa nya koncept Scandinavian Mixed, Claes Nilsson, vd på We Do Sports, Europatourens samarbetspartner i Sverige.

Scandinavian Mixed är ett samarbete mellan European Tour och Ladies European Tour och är en del av deras jämställdhetsarbete.

– Jag ser fram emot att vara värd för Scandinavian Mixed på Vallda Golf & Country Club tillsammans med Henrik nästa år. Det är olyckligt att vi inte lyckades genomföra evenemanget tidigare i år, men nu ser jag med spänning fram emot 2021 då vi för första gången ska genomföra en mixad tävling. Det är fantastiskt att vi kan marknadsföra golf i Sverige för unga pojkar och flickor såväl som på den internationella scenen, på så sätt fortsätter vi att visa upp golf som ett spel för alla, säger Annika Sörenstam.