Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Nu släpps hela programmet för Göteborgs Kulturkalas 2024

Nu släpps hela programmet för Göteborgs Kulturkalas 2024

Medina, The Hellacopters och Loreen är klara för årets festival, så också Sensommarkväll med Mix Megapol som bjuder på artisterna Magnus Uggla, Miriam Bryant och Newkid. Som vanligt är Kulturkalaset gratis och öppet för alla.

Precis som tidigare år blir den största scenen på Kungstorget, där en rad stora artister spelar, däribland Medina, The Hellacopters, Omar Rudberg, Dina Ögon, Loreen, Adaam och Maxida Märak.  Under Mix Megapols Sensommarkväll kan du uppleva Magnus Uggla, Miriam Bryant och Newkid.

Dansband i Nordstan

Dansbanden är tillbaka på festivalen, denna gång i Nordstan. Det blir Streaplers, Shine och Bhonus som spelar varsin kväll – en mycket efterlängtad programpunkt av många dansbandsälskare.

– Sammantaget känns det fantastiskt att kunna erbjuda så många stora artister och ett så brett program, helt gratis, säger Anna Mjörnvik, projektledare för Göteborgs Kulturkalas. Extra spännande i år att vi växlar upp och satsar på ett större engångsfritt festivalområde.

Engångsfri streetfoodfestival

Sveriges största streetfoodfestival hittar du som vanligt på Basargatan i anslutning till Kungstorget. Med runt 60 foodtruck serverar de god mat och läckra drycker – denna gång helt engångsfritt, för att minska festivalens klimatpåverkan. Tallrikar, bestick och muggar diskas på plats för att återanvändas – som på en vanlig restaurang. Ett test som genomförs av Göteborgs Kulturkalas i samarbete med Streetfoodfestivalen.

Nytt för barn och unga

Nytt för i år är familjeområdet på Slottsskogsvallen, som bland annat erbjuder nya satsningen ParaPuls-festivalen med massor av prova-på-aktiviteter inom idrott för barn och unga, med och utan funktionsvariation. I Azaleadalen blir det Banff Mountain Film Festival med friluftsaktiviteter och utomhusbio.

Nya festivalplatsen Grönsakstorget har unga som målgrupp och där blir det dans, kreativa aktiviteter och musikframträdanden som hiphop, graffiti, återbruk av kläder, boktips och DJ.

Och mycket mycket mer…

Dessutom bjuder årets kalas på Tellusfestivalen i Bergsjön, Ö-fest på Ringön, Göteborgs Dans- och Teaterfestival i Bältespännarparken, Gospel i Flunsåsparken, föreställningar på Göteborgsoperan och Symfonikerna på Frölunda Torg och mycket mer.

Välkommen på festival!