Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborg firar Sustainable Gastronomy Day med fokus på hållbar mat

Göteborg firar Sustainable Gastronomy Day med fokus på hållbar mat

FN:s generalförsamling har utsett 18 juni till Sustainable Gastronomy Day för att uppmärksamma gastronomi som ett kulturellt uttryck relaterat till naturlig och kulturell mångfald i världen. Denna dag anordnas evenemang med fokus på hållbar mat över hela världen, inklusive i Göteborg.

Efterrätt med tång. Foto: Happy Visuals.

Den 18 juni samlas Göteborgs restauranger och producenter på Poppels Citybryggeri för ett fullmatat program. Det blir inspirerande samtal med bland annat ostrondykare från Bohuslän Lotta Klemming, cirkulära stjärnor såsom Sofia B Olsson från restaurangen Vrå och smakrika workshops för att tillsammans fira gastronomisk mångfald, och driva på utvecklingen mot sundare matsystem.  

Läs mer om Circular Gastronomy här.

En middag med nyskapande odlare, producenter och kockar

Från och med kl.16.00 öppnas dörrarna till publiken för att för att träffa nyskapande odlare, producenter, kockar och mathanverkare på Poppels Citybryggeri. För 375 kr ingår livemusik/dj, två enheter dryck med öl eller cider och fyra cirkulära snacks producerade av kockarna på Poppels. Firandet fortsätter sedan på takterassen Above på Scandic Göteborg Central för alla som vill stanna längre. Läs mer om publika evenemanget här.

Evenemanget arrangeras av Circular Gastronomy Challenge, ett framtidsinriktat innovationsprogram som stödjer förnyelseprojekt från idé till verklighet. Innovationsprogrammet drivs av Circular Gastronomy i samarbete med Vasakronan, Martin & Servera, Göteborg & Co, Västsverige och flera andra aktörer samt representanter från näringsliv, akademi och organisationer som Axfoundation, Generation Waste, Good Food Capital, IVL Svenska Miljöinstitutet, Krinova Incubator & Science Park, KTH Food, Restaurangakademien och RISE.