Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • NEXTARs stjärnor hyllas på skolavslutningen

NEXTARs stjärnor hyllas på skolavslutningen

NEXTARs adepter på Bergsjöskolan och Frejaskolan i Göteborg hyllades och prisades under skolavslutningen på Lorensbergsteatern den 30 maj. Eleverna ingår i NEXTARs mentorprogram som syftar till att hjälpa dem se vilka möjligheter de har i arbetslivet, uppmuntra drömmar och hjälpa dem förstå värdet av skolan. NEXTAR växer och välkomnar fler engagerade mentorer att bidra till att inspirera Sveriges framtida stjärnor. Näringslivsgruppen på Göteborg & Co är stolt partner till NEXTAR.

NEXTARs grundare Isaac Haasén delar ut stipendie till ”Årets adept. Foto: Alexsandra Flinck

Den 30 maj samlades alla adepter på Bergsjöskolan och Frejaskolan som ingår i NEXTARs mentorprogram på Lorensbergsteatern för NEXTARs allra första skolavslutning. Mentorprogrammet som lanserades i januari 2023 fokuserar på att stötta de elever som saknar motivation i skolan och som har utmaningar att uppnå gymnasiebehörighet.  Programmet följer eleverna över en längre tid och syftar till att ändra deras attityd gentemot skolan och framtiden genom att skapa samverkan mellan skola och arbetsliv, utveckla elevernas nätverk och hjälpa dem att förstå de möjligheter som finns i arbetslivet.  

Under skolavslutningen firades NEXTARs fina resultat och alla adepters prestationer under hösten och våren hyllades. Det delades ut fyra stipendier och ”Årets adept” prisades och uppmärksammades med stående ovationer.   

Avslutningen bjöd även på underhållning och det överraskades med stjärnglans när NEXTARs utvecklingsgrupp meddelade att de namngett en stjärna efter NEXTAR, och på så vis förevigat programmet och dess adepter som en del av stjärnhimlen. En passande gåva och en fin hyllning till alla NEXTARs stjärnor.

Bli mentor åt en elev!

NEXTAR växer och välkomnar fler engagerade mentorer att bidra till att inspirera Sveriges framtida stjärnor. Som mentor till en av NEXTARs ungdomar får du möjlighet att engagera dig långsiktigt, hjälpa en adept att se vilka möjligheter som finns och förstå värdet av skolan.

Ansökan för mentorer är öppen för höstterminen 2024. Läs mer om NEXTARs mentorprogram och skicka in en intresseanmälan via länken här!

Näringslivsgruppen arbetar för att stärka Göteborgs attraktionskraft och skapa framtidstro genom satsningar på kompetensförsörjning och inkludering, och är stolt partner till NEXTAR.

NEXTARs adepter på Bergsjöskolan och Frejaskolan i Göteborg hyllades och prisades under skolavslutningen på Lorensbergsteatern den 30 maj. Foto: Alexsandra Flinck