Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • SKF välkomnade internationella studenter till huvudkontoret

SKF välkomnade internationella studenter till huvudkontoret

Den 10 april välkomnade SKF internationella studenter inom bland annat Mobilitetsteknik och Produktutveckling vid Chalmers tekniska högskola till sitt huvudkontor i Gamlestaden. Studenterna fick värdefull information om SKF’s Global Graduate Program och en exklusiv rundtur i en av fabrikerna. Företagsbesöket arrangerades av Unimeet Gothenburg med syfte att erbjuda deltagarna en unik chans att lära sin mer om branschen och utöka sitt professionella nätverk.

Internationella studenter på besök hos SKF i Gamlestaden. Foto: Alexsandra Flinck

Ett tjugotal internationella studenter inom maskinteknik vid Chalmers tekniska högskola fick möjlighet att följa med Unimeet Gothenburg till SKF:s huvudkontor och fabrik i Gamlestaden. En unik möjlighet för studenterna att utforska företagets olika näringsgrenar, affärsfunktioner och få information om SKF:s globala forskarutbildningsprogram.  

Representanter från SKF’s Global Graduate Program, Aisyah Azmi, Mayara Chinaglia och Carlos Heredia Alcaraz, fanns på plats för att berätta om företaget och informera om programmet. De delade med sig av sina erfarenheter av att studera i Sverige och deras resor in i SKF. Studenterna fick även med sig värdefulla tips och tricks för att navigera på den svenska arbetsmarknaden.

Deltagarna fick även följa med Lars Werner, Visitor guide, på en exklusiv rundtur i en av SKF:s fabriker. Där fick de ta del av värdefulla insikter om företagets automation av tillverkningsprocesser och se hur olika robotar arbetar, där bland självkörande gaffeltruckar. Vid ett tillfälle utbrister Lars att ”här kommer Lady Gaga” med ett stort leende på läpparna, och berättar att flertalet truckar försätts med roliga namn.

Yuan Wei som studerar Complex adaptive systems master’s programme​ vid Chalmers Tekniska Universitet. Foto: Alexsandra Flinck

Yuan Wei som var en av deltagarna tyckte det var väldigt intressant att komma in i fabriken och se hur allt fungerar automatiskt. Yuan anser att SKF verkar ta bra hand om sina anställda och är intresserad av att ansöka till SKF’s Global Graduate Program.

– They have provided us with lots of good insights and told us what they really think about being employed by SKF and what it means to have a job in Sweden. I have learned about the SKF’s Global Graduate Program and once you get involved with that it comes with lots of benefits. I certainly would like to apply for that when in my graduating year. Now I know about it which is super helpful, säger Yuan Wei, som studerar Complex adaptive systems master’s programme​ vid Chalmers Tekniska Universitet.   

Unimeet Gothenburgs ambition med att arrangera företagsbesök för internationella studenter och forskare är att tillsammans med de stora företagen och arbetsgivarna i Göteborgsregionen lyfta staden som en attraktiv arbetsplats och attrahera framtida internationella talanger att stanna kvar i Göteborg efter avslutade studier.

Unimeet Gothenburg är ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Chalmers och Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, med syfte att stärka utbytet mellan universitetens internationella studenter och forskarna och näringslivet, skapa kulturella och sociala mötesplatser samt nätverksmöjligheter.