Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Queens of the Kitchens på Göteborgs Konstmuseum: en smakrik mat- och konstupplevelse den 20 april

Queens of the Kitchens på Göteborgs Konstmuseum: en smakrik mat- och konstupplevelse den 20 april

Den 20 april är det Museernas dag. Och på Göteborgs Konstmuseum blir mat är i fokus med Queens of the Kitchen från Biskopsgården som tar scenen för att erbjuda en unik fusion av mat och konst.

Queens of the Kitchen består av en grupp kvinnor från olika matarv som varit med och skapat en upplevelse där du både kan smaka på och lära dig laga typiska rätter från Biskopsgården.

− Genom samarbetet med Queensen får vi tillfälle att betrakta konsten i samlingen på ett oväntat och njutningsfullt sätt! Det är ett led i arbetet med att bredda vår publik och bjuda in till delaktighet genom nyfiket utforskande, säger Janan Zapata Gutierrez, Enhetschef publika möten på Göteborgs konstmuseum.

Från kl. 14.00 till 16.00 kommer du att kunna uppleva kopplingen mellan dukade bord i museets samlingar och de dukade från hemmen i Biskopsgården. Dessutom går det att se en utställning i miniformat som tolkar konsten och matens kulturarv, med en öppen dialog om vem som känner sig hemma på museet.

Missa inte chansen att utforska konstens roll i att skapa kunskap, sammanhang och matupplevelser. Utställningen är ett samarbete med Higab och Göteborg & Co.