Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Rekordår för Skarpt Läges jobb- och kompetensmässa

Rekordår för Skarpt Läges jobb- och kompetensmässa

Skarpt Läge har under 10 år bidragit till kompetensförsörjning och fått unga vuxna mellan 16–30 år in i arbete genom att arrangera jobb- och kompetensmässan som kopplar samman unga talanger och arbetsgivare. Årets mässa genomfördes den 5 mars på GöteborgsOperan och nådde rekordhöga siffror när 1311 arbetssökande samlades för att träffa en stor spännvidd av arbetsgivare med över 1600 jobbmöjligheter.

Skarpt Läges jobbmässa på GöteborgsOperan den 5 mars. Foto: Alexsandra Flinck

− Genom Skarpt Läge har vi under de senaste 10 åren arbetat intensivt för att bygga broar mellan unga talanger och arbetsgivare. Vår mässa är inte bara en plats för jobbsökande, utan en möjlighet för företag att hitta och investera i framtidens kompetens. Vi är stolta över vårt arbete med att främja kompetensförsörjning och att skapa verkliga möjligheter för unga att komma in i arbetslivet. Årets upplaga markerar inte bara ett decennium av goda resultat och synergieffekter för länets unga, utan också ett löfte om fortsatt tillväxt och utveckling för både individer och företag, säger Fredrik Karlsson, grundare och initiativtagare av föreningen Skarpt Läge.

Den 5 mars fylldes GöteborgsOperans foajé av 1311 arbetssökande unga vuxna mellan 16–30 år med CV i handen, redo att utforska olika sektorer, få inspiration och hitta den perfekta matchningen för sina kompetenser och intressen. Det ökande deltagarintresset indikerar ungas behov av att utforska olika karriärmöjligheter. På plats för att möta alla arbetssökande fanns 37 utställande arbetsgivare från Göteborgsregionen, redo att erbjuda över 1600 tjänster.

Skarpt Läges jobb- och kompetensmässa lockar fortsatt många branscher inom besöksnäringen och logistik. Det fanns även ett ökat intresse från branscher inom tekniksektorn, hållbarhet, life science och digital innovation att delta på mässa. Detta speglar den föränderliga arbetsmarknaden och efterfrågan på olika kompetenser.

Astra Zeneca har länge följt Skarpt Läges arbete och var en av de 37 utställarna som fanns på plats för att berätta om sitt arbete inom bland annat life science.

− Vi har följt det arbete Skarpt läge har gjort genom åren och är imponerade av resultatet. Det är första gången vi är med och som en stor arbetsgivare i Göteborg vill vi vara med och bidra på bästa sätt. Vi hoppas kunna inspirera till eventuell vidareutbildning men också visa att vi även erbjuder spännande arbeten utanför forskningsområdet, säger Pär Linderum, Talent Acquisition Director på AstraZeneca.

Astra Zenecas representanter Pär Linderum, Talent Acquisition Director, Petra Hermansson, Early Talent Specialist och Eleonor Ehrman, Talent Acquisition Partner var taggade på att träffa alla arbetssökande. Foto: Alexsandra Flinck

Skarpt Läge har under 10 år arbetat med att koppla samman unga talanger och arbetsgivare, och bidragit till att tusentals unga vuxna fått arbete och information om högre studier. Mässan erbjuder en unik möjlighet för både arbetssökande och arbetsgivare att skapa meningsfulla förbindelser för en hållbar framtid.

Näringslivsgruppen har varit med sedan starten av Skarpt Läge, såväl jobb- och kompetensmässan som digitala plattformen Jobbpoolen som möjliggör direktkontakt mellan arbetssökande och näringslivet. Gruppen har även bidragit till CV-stugan som hjälper unga vuxna att förfina sitt CV inför träff med arbetsgivare och Pepp och prepp vars syftet att rusta och stödja individer från socialt utsatta områden inför arbetsmarknaden.