Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Hållbarhet och socialt entreprenörskap heta trender på UF-mässan i Göteborg

Hållbarhet och socialt entreprenörskap heta trender på UF-mässan i Göteborg

Möt, inspireras av och få en inblick i 350 UF-företag när cirka 1 300 företagsamma ungdomar från hela Göteborgsregionen visar upp sina affärsidéer under UF-mässan 2024, den 29e februari på Svenska Mässan i Göteborg. Hållbarhet och socialt entreprenörskap är två heta trender bland årets medverkande UF-företag.   

Jurydag under SM. Foto: Sune Chee

Ung Företagsamhet utbildar gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande som ger barn och ungdomar en fantastisk chans att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Under UF-mässan på Svenska Mässan i Göteborg den 29 februari samlas 1 300 unga entreprenörer från cirka 350 UF-företag för att visa upp sina affärsidéer. Dessutom tävlar UF-företagen i 14 kategorier med chansen att vinna pris och kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. Näringslivsgruppen är tävlingsvärd för den mest prestigefyllda kategorin, Årets UF-företag.

– Vi i Näringslivsgruppen är stolta över att stötta en verksamhet som skapar intresse för entreprenörskap i skolan och bidrar till den långsiktiga kompetensförsörjningen, säger Christian Westerberg, Juryordförande i Årets UF-företag och projektledare på Näringslivsgruppen, Göteborg & Co.

UF-mässan arrangeras varje år och syftar till att inspirera och främja ung företagsamhet för en positiv samhällsutveckling. Flertalet affärsidéer fokuserar i år på hållbarhets- och miljötänk, att minska matsvinn eller återbruka och återvinna material. Under mässan koras även årets UF-företag.  

På UF-mässan kan besökarna utöver att möta ungdomarna och ta del av deras affärsidéer även besöka FutureZone, ett framtidstorg där det finns möjlighet att prata jobbmöjligheter och knyta kontakter.

Ta tillfället i akt att träffa alla elever som säljer sina innovativa och spännande produkter och tjänster och ställ dina frågor om entreprenörskap till några av Ung Företagsamhet Göteborgs partners.

Vi ses på Svenska Mässan den 29 februari! Mässan är öppet mellan kl. 11:00 – 18:00. Fri entré. Läs mer här.

Näringslivsgruppen är sedan många år stolt samarbetspartner till Ung Företagsamhet och är tävlingsvärd för Årets UF-företag. Ung Företagsamhet är en ideell och politiskt obunden organisation som grundades år 1980 och har sedan dess utbildat över 560 000 gymnasieelever i Sverige i entreprenörskap.