Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Nytt verktyg möjliggör fler evenemang i Göteborg

Nytt verktyg möjliggör fler evenemang i Göteborg

Vem kontaktar jag för att boka en spelplats? Vad gäller för ljudnivåer och vilken kapacitet har platsen? Nu har Göteborg & Co tagit fram en hemsida som svarar på just sådana frågor för dig som vill arrangera evenemang i Göteborg. Sidan, som heter Venue Finder Evenemang, samlar all information om stadens evenemangsplatser på ett ställe.

Foto: Per Pixel Petersson

Venue Finder Evenemang gör det lättare för arrangörer som vill skapa evenemang i Göteborg att hitta rätt plats och se vilka förutsättningar som gäller för den givna platsen. Med hjälp av tät dialog med stadens evenemangsaktörer har det varit möjligt att skapa verktyget.

− Evenemang gör att staden kommer till liv. Därför har vi skapat ett verktyg som gör det lättare för arrangörer att hitta rätt plats för sitt evenemang. Vi hoppas att det här leder till att fler vill göra evenemang i Göteborg, vilket gynnar både besökare, stad och näringsliv. Säger Sarah Marting, enhetschef evenemangsutveckling på Göteborg & Co.

I verktyget kan arrangörer söka platser utifrån olika kriterier. Till exempel kapacitet, avstånd från centralstationen eller typ av spelplats. På sidan visas också de specifikationer som gäller för platsen,  planritningar samt bilder på platserna.

Venue Finder Evenemang är tänkt att fungera som en förmedlare av rätt kontakt till rätt plats. Det innebär att arrangörer lättare kan få kontaktuppgifter till den som hanterar bokningar för den aktuella platsen.

− Detta är ett steg i ledet att tydliggöra processen kring att arrangera evenemang i Göteborg. Så att det blir enklare för både arrangörer och stadens aktörer, säger Sarah Marting.

Har du en evenemangsplats som önskas bli listad på sidan? Ta kontakt med events@goteborg.com

Se Venue Finder Evenemang här.