Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Borgmästaren välkomnar internationella studenter till Göteborg

Borgmästaren välkomnar internationella studenter till Göteborg

Trehundra internationella studenter från hela världen välkomnades till Göteborg under tisdagen på välkomsteventet arrangerat av Unimeet i samarbete med Göteborgs Stad. Studenterna fick ta del av mat och dryck, mingla med andra studenter och bli välkomnade av borgmästare Aslan Akbas och Malin Engelbrecht, chef för Näringslivsgruppen på Göteborg & Co.

– Internationella studenter och forskare är viktiga för Göteborg! Vi vill att de ska njuta av vad staden erbjuder och hitta möjligheter för att stanna, jobba och bygga sitt liv här, säger Malin Engelbrecht.

Malin Engelbrecht välkomnar studenterna till Börsen och Göteborg. Foto: Johan Hafström

Vincent, student inom mikroteknologi, var en av deltagarna på evenemanget. Han sa att han ville komma för att träffa nya människor och lära sig mer om Göteborg.

– Det är ett bra sätt att expandera sitt nätverk och att öppna upp sig för nya kulturer, nya sätt att tänka och nya människor från olika sektorer, sa han.

Henrik, student inom datavetenskap, var också på plats. Vid frågan på vad som varit mest överraskande med sin vistelse hittills svarade han så här.

– Sättet som man välkomnas på här är överraskande. Jag har varit på utbyte innan men det är något utöver det vanliga att få ett välkomnande av stadens borgmästare samt hela välkomstveckan på universitetet. Det var verkligen en positiv överraskning för mig, sa Henrik.

Karl, Vincent och Henrik som besökte välkomstkvällen, var nöjda med upplevelsen. Foto: Malin Fallgren

Välkomstkvällen projektleds av Unimeet Gothenburg, en satsning från Näringslivsgruppen Göteborg i samarbete med Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet.