Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Världens största orienteringstävling O-Ringen kommer till Göteborg och Stora Holm 2026

Världens största orienteringstävling O-Ringen kommer till Göteborg och Stora Holm 2026

2026 kommer världens största orienteringstävling till Göteborg. Under vecka 30 kommer flera tusen orienterare att tävla i olika klasser runt om i staden. Tävlingens centrum, O-Ringenstad kommer att vara placerad på Stora Holm.

220730 Sara Hagstršm, IFK Gšteborg,, vinnare i D21 elit under etapp 5 av O-Ringen den 30 juli 2022 i Uppsala. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRN / COP 102 / PH0150

– Äntligen kommer O-Ringen till Göteborg 2026. Vi hoppas att både deltagare och besökare ska kunna kombinera härliga tävlingsdagar med det breda utbudet av restauranger och upplevelser som Göteborg har att erbjuda, säger Magnus Hallberg, vice vd och evenemangschef på Göteborg & Co.

O-Ringen lockar varje år runt 18–20 000 orienterare i alla åldrar inom grenarna orienteringslöpning, mountainbikeorientering och precisionsorientering. När O-Ringen gick i Uppsala 2022 deltog strax över 20 000 personer, från elit till nybörjare. Nu är det klart att det blir Göteborg som står som värdkommun 2026 och att det blir en O-Ringenstad på Stora Holm, Hisingen.

– På Stora Holm får vi en samlad O-Ringenstad som erbjuder lantlig idyll men med korta avstånd till både tävlingsområden och storstadens puls. Förutom att vi kan bygga upp en camping som ligger ostört och naturskönt erbjuder också platsen mycket bra förutsättningar gällande infrastruktur och logistik, säger O-Ringens logistikchef Conny Gunnarsson.

Det blir tredje gången som O-Ringen hålls i Göteborg, senast var 2004, före det 1990. Under tävlingsveckan hålls totalt cirka 125 klasser, däribland Elittour, 5-dagars, 3-dagars, Etappstart, Ungdomsstafett och Träningsbanor med tidtagning.