Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborg – hetast på secondhand i Sverige

Göteborg – hetast på secondhand i Sverige

Intresset för att handla secondhand och hållbart växer. Det märks inte minst i Göteborgs närområde, där det just nu finns cirka 125 vintage- och secondhand-butiker. Utöver det kan den nyfikne gå en så kallad ”secondhandsafari”, vilket är en bokningsbar kurerad stilvandring som hålls under fyra lördagar i år.

Från Seconhand Safari i Arkaden, Göteborg. Foto: House of Vision/Göteborg & Co

Utbudet av secondhandbutiker är stort och består av både kläder, inredning och möbler. Det spänner från den exklusiva vintagebutiken till den osorterade loppisen. Emelie Norberg, känd inom Slow Fashion och finalist till priset ”Sveriges Second Hand-profil”, besöker Göteborg regelbundet.

– Göteborg är en av mina favoritstäder i Europa när det kommer till secondhand och vintageutbud. Mixen mellan streetstyle och lyxmärken är perfekt. Det finns något för alla. Staden gör det enkelt att välja secondhand i första hand, säger Emelie Norberg.

I Göteborg finns det också många initiativ där det går att hyra, byta, låna, dela, ge och få produkter. Dessutom kan den nyfikne få en helt ny upplevelse genom secondhand-safari. Med start den 1 april, guidar Theresa Skjolden, greenfluencer och hållbar stylist, genom Göteborgs bästa utbud av vintage- och secondhand-butiker.

– Guideturen består av fem timmars hållbar shopping, stilråd och andra tips. Allt för en mer medveten shopping, samtidigt som det är lyx för både plånboken och planeten, säger Theresa Skjolden.

Fakta om secondhandsafari

Genomförs fyra lördagar i år, kl. 10-15. Datumen är 1 april, 13 maj, 10 juni och 16 september.

Pris 795 kr inklusive lunch.

Guider till secondhand-shopping – på goteborg.com finns flera tips

Secondhand- och vintage i Göteborg

Promenad hållbar shopping i Göteborg

Gamlestaden – hantverksdrycker och secondhand-mecka