Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Göstas Fond är Göteborgs bästa UF-företag 

Göstas Fond är Göteborgs bästa UF-företag 

“För kocken, bonden och dig.” Göstas Fond från Göteborgs Högre Samskola tog hem guldet i den mest prestigefyllda kategorin Årets UF-företag under Ung Företagsamhets prisutdelningsceremoni den 2 mars på Svenska Mässan, där 1 300 UF-elever deltog. Näringslivsgruppen Göteborg & Co är tävlingsvärd för Årets UF-företag.

Foto: Ung Företagsamhet

−Äntligen var UF-mässan tillbaka på riktigt! Det har varit en spännande dag med många innovativa och kompetenta företag. Till slut kändes det som vi hittade en självklar vinnare säger Christian Westerberg, juryordförande för Årets UF-företag och projektledare på Näringslivsgruppen Göteborg & Co. 

Göstas Fond vill utvidga det nuvarande fondsortimentet med en egenkokad och smakrik fond gjord på nötkött från lokala gårdar. Fonden kokas med en lägre salthalt för att kunderna själva ska ha möjligheten att bestämma mängden salt. 

Företaget vann med följande jurymotivering: Årets UF-företag har receptet för att lyckas. En tilltalande design, toppat med teknisk höjd och ett kompetent team resulterar i en smakfull produkt som fyller ett stort hål på marknaden. Addera till en väl sammansatt rapport, en grym presentation och en outstanding monter så förstår ni att årets UF-företag gjort en fantastisk insats som visat upp både djup och karaktär men även att de är helt redo för en investeringsfond.  

På prispallen för Årets UF-företag utsågs Reliable Art UF till andra platsen. Tredje platsen kammade SOBB UF

Nu väntar SM i Ung Företagsamhet i Stockholm för Göstas Fond som kommer att representera Göteborgsregionen.  

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som ger möjlighet till gymnasieelever att starta och driva företag under ett läsår. Näringslivsgruppen Göteborg & Co har varit partner till Ung Företagsamhet Göteborg i 30 år.