Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Nu är det klart – Mats Nordström och Anders Hedin är krögare för Göteborgs Jubileumsfestival

Nu är det klart – Mats Nordström och Anders Hedin är krögare för Göteborgs Jubileumsfestival

När Göteborg inleder sitt jubileumsfirande, den 2–5 juni står kända göteborgskrögarna Mats Nordström och Anders Hedin för maten på festivalen. Tillsammans kommer de leda utvalda restauranger, caféer, foodtrucks och hantverksbryggerier från Göteborg och servera mat och dryck till besökarna.

Foto: Lindholmen Streetfood Market.

Mats Nordström och Anders Hedin är upphandlade krögare för Göteborgs Jubileumsfestival den 2–5 juni i Frihamnen. Båda har erfarenhet av att arbeta på flera av Göteborgs främsta krogar. Mats Nordström har tidigare varit med och anordnat evenemang som Way out West, Göteborgs Kulturkalas, EM i Ridsport och Nordea Masters. Anders Hedin står bakom det populära konceptet Lindholmen Streetfood Market och kommer att köra motsvarande upplägg under Jubileumsfestivalen.

– Vi är glada och tacksamma för förtroendet att arbeta tillsammans med Göteborg & Co. Det är med stor respekt vi tar oss an detta evenemang och ser fram emot att arbeta fram ett lyckat projekt tillsammans, säger Mats Nordström.

Under evenemanget kommer det bjudas på flera olika serveringsområden på olika teman. Lindholmen Streetfood Market kommer tillsammans med bryggerier från Göteborg och ett flertal restauranger hålla till på ett av områdena. Det kommer också finnas en fiskrestaurang, foodtrucks och serveras fika.

– En mycket viktig del för oss är att främja mångfald och miljö, därför väljer vi att köra på ett koncept med halvportioner. Detta för att det skall finnas många olika maträtter att prova och för att det skall finnas något för alla att äta. Men även för att minimera eventuellt matsvinn, säger Mats Nordström.

Serveringsområdena under Jubileumsfestivalen:

1: Lindholmen Street Food Market med bryggerier från Göteborg och flertal restauranger.

2: Fiskrestaurangen GG-400 år

3: Fika, mat och god dryck i anslutning till konserttältet

4: Kajskjul 105

5: Väl utvalda Foodtrucks