Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Två göteborgska finalister till årets Nordic Women in Tech Awards

Två göteborgska finalister till årets Nordic Women in Tech Awards

Den 10 november är det dags för Nordic Women In Tech Awards, som för första gången arrangeras i Göteborg på Lindholmen Science Park. Två göteborgska kvinnliga entreprenörer är nominerade till prestigefulla priser: Wilma Emanuelsson (Entrepreneur of the Year) och Kinga Grenda (Mentor of the Year). Galan kommer även att livestreamas.

I samband med galan kommer Göteborgs kvinnliga tech- och entreprenörsscen lyftas. Foto: Nordic Women in Tech Awards.

Under kvällen kommer nordiska kvinnliga entreprenörer inom techbranschen uppmärksammas, firas och prisas, och för första gången hålls galan i Göteborg. Syftet är att lyfta fram kvinnliga förebilder, visa upp goda exempel och arbeta för att skapa en ökad jämställdhet i branschen. Målet är att deras framgångsrika berättelser ska attrahera och inspirera nya generationer av kvinnliga entreprenörer. Bland finalisterna finns två göteborgska kvinnor: Wilma Emanuelsson och Kinga Grinda.

Wilma Emanuelsson är CEO och grundare till iTrack Reading, världens första program som använder eye-to-speech för läsning med dyslexi. Med hjälp av eye tracking, en teknik som läser av användarens ögonrörelser på skärmen, skapar programmet en eye-to-speech funktion som läser upp innehållet i realtid.

Kinga Grinda är CTO och medgrundare till startupen Adsorbi som tillverkar biobaserade plattor som hjälper museum och arkiv att bevara konst. Plattorna fångar upp skadliga luftföroreningar, kan enkelt förvaras tillsammans med konstverken och är kostnadseffektiva.

Ceremonin kommer att livestreamas här.

Galan arrangeras av Wonder Coders i samarbete med Women in Tech Göteborg med stöd från Näringslivsgruppen Göteborg & Co. I samband med galan kommer Göteborgs kvinnliga tech- och entreprenörsscen att lyftas.