Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Career Day stärker utbytet mellan Göteborgs näringsliv och stadens internationella studenter och forskare

Career Day stärker utbytet mellan Göteborgs näringsliv och stadens internationella studenter och forskare

Career Day är Göteborgs enda arbetsmarknadsevent för internationella studenter, forskare och Göteborgs näringsliv. Genom speeddejting får företag möta framtidens internationella talanger, och under seminarier, workshops och coachning kan deltagarna lära sig mer om jobbsökande och arbetskultur i Sverige. Den 22 november genomförs Career Day av Unimeet Gothenburg på Pedagogen, Göteborgs universitet.

Foto: Happy Visuals

− Äntligen är det dags för Career Day – en dag där morgondagens talanger i form av internationella studenter och forskare möter näringslivet i Göteborg. Intresset för internationell kompetens är stort bland företagen och många med internationell erfarenhet arbetar och studerar här. Att skapa den här typen av mötesplatser mellan näringsliv och internationella arbetssökande är därför viktigt för stadens och regionens framtida utveckling, säger Malin Engelbrecht, chef Näringslivsgruppen, Göteborg & Co.

Kandidater och företag matchas ihop

Inför Career Day kan deltagarna använda sig av ett digitalt verktyg där utbildning, värderingar och kompetens matchas ihop med företagens behov, vilket möjliggör för värdefulla utbyten i form av speeddejting under evenemanget.

− Fördelen med att vara del av Unimeet Gothenburg’s Career Day är att det ger oss en chans att möta och nätverka med internationella studenter som har den utbildning och expertis som vi behöver inom våra specifika kemitekniska områden, säger företaget Nouryon. 

Förutom möjligheten att nätverka syftar Career Day till att sprida kunskap om jobbsökande i Sverige. På plats kommer International House prata om ansökan och förberedelse inför en arbetsintervju, internationella alumnistudenter från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet kommer att dela sina erfarenheter av den svenska arbetsmarknaden och Alena Ipanova, expert på interkulturell kompetens, kommer att hålla workshop i hur man kan använda sin internationella och kulturella kompetens i karriären.

– Vi är tacksamma att Unimeet Gothenburg skapar möjligheten för oss att möta fler av stadens internationella talanger, säger International House.

Deltagarna kan också få vägledning av en jobbcoach, få sitt CV och LinkedIn-foto taget professionellt och möjligheten att nätverka med varandra. Career Day startar kl. 14 den 22 november och håller på fram till kl. 17.

Om Unimeet Gothenburg

Career Day genomförs av Unimeet Gothenburg, vilket är ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Chalmers och Näringslivsgruppen på Göteborg & Co. Syftet med Unimeet Gothenburg är att skapa kulturella och sociala mötesplatser och nätverkansmöjligheter för internationella studenter, forskare och personal i Göteborg, samt stärka deras utbyte med näringslivet.

Text: Ellen Gribing