Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Trippel prisutdelning av Göteborgs Companipris

Trippel prisutdelning av Göteborgs Companipris

Vad har Heart Aerospace, Cellink och Icebug gemensamt? De tre innovativa och revolutionerande företagen som sätter Göteborg på kartan är vinnarna av Göteborgs Companipris. Den 7 september i samband med Börssällskapets möte prisades dem av Näringslivsgruppen Göteborg & Co under en prisceremoni.

Anders Forslund och Klara Forslund (Heart Aerospace), Cecilia Edebo (CELLINK) David Ekelund, Tom Nilsson och James Varkey (Icebug) tog emot en silverstatyett och 25 000 kr under en trippelprisutdelning i samband med Börssällskapets möte. Priset delades ut av Annelie Rhedin (KF ordförande) och Malin Engelbrecht (chef Näringslivsgruppen Göteborg & Co). Foto: Happy Visuals.

− Heart Aerospace, Cellink och Icebug har visat på imponerande entreprenörsresor och lyckats positionera sig som banbrytande inom sina respektive branscher. Alla tre företagen sätter hållbarhet högt på agendan vilket väger tungt för juryn. Sedan 1994 har Näringslivsgruppen Göteborg & Co delat ut Göteborgs Companipris till framgångsrika företag som drivs och utvecklas i Göteborgsregionen och dessa vinnare är föredömliga representanter säger Malin Engelbrecht, chef Näringslivsgruppen Göteborg & Co.

Prisceremonin ägde rum på Hotel Scandic Crown den 7 september i samband med Börssällskapets möte. Ordföranden för Göteborgs stads Kommunfullmäktige, Annelie Rhedin, delade ut priset tillsammans med Malin Engelbrecht, chef för Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Priset består av 25 000 SEK och en silverstatyett. Vinnarna av Companipriset 2019 (Icebug) och 2020 (Cellink) har, på grund av pandemin, inte kunnat ta emot sitt pris när de utsågs till vinnare. Därför firades dem under en trippel prisutdelning tillsammans med vinnaren 2021; Heart Aerospace.

Klimatpositiva skor, revolutionerande Life Science och framtidens elflyg

Foto: Happy Visuals

Göteborgsföretaget Icebug är världens första klimatpositiva tillverkare av outdoor-skor. Företagets mål är att få ut människor i naturen under alla årstider, vilket de har lyckats med genom att utveckla en unik greppteknologi för outdoor-skor. Icebug arbetar föredömligt med hållbarhet i alla dimensioner.

Foto: Happy Visuals

Bioteknikbolaget Cellink möjliggör utveckling och produktion av mänsklig vävnad tack vare 3D bioPrinters. Bolaget som bland annat genom flertalet förvärv har tagit ett stort steg in på marknaden för biokonvergens prisas för sin entreprenörsresa och innovativa forskning som skapar framtidens medicin.

Foto: Happy Visuals

Heart Aerospace revolutionerar flygbranschen genom att bygga eldrivna passagerarflygplan för regionala transporter. 2026 siktar Heart Aerospace på att vara den första aktören i kommersiell trafik för elflyg. Tillverkningen av ES-19, bolagets första elflygplan, görs på batteri som räcker upp till 400 km, en vanlig sträcka för inrikesresor i Sverige men också andra länder som Norge och USA.