Hoppa till innehållet
Choose language
 • Hem
 • Nyheter
 • Rekordmånga besökte SM i Ung Företagsamhet i Göteborg

Rekordmånga besökte SM i Ung Företagsamhet i Göteborg

Över 9 000 besökare och nästan 400 lärare från hela landet på den nationella lärarkonferensen. SM i Ung Företagsamhet 2022 som för första gången arrangerades i Göteborg lockade rekordmånga. 

Foto: Ung Företagsamhet.

− Göteborg har ett fantastiskt läge med sitt största kongresshall på Svenska Mässan i centrala stan. Som partner till Ung Företagsamhet och en av initiativtagarna till att få SM till Göteborg för första gången är vi stolta över att haft så många nöja besökare och medverkande. Vi hoppas att SM snart arrangeras i Göteborg igen, säger Christian Westerberg, Näringslivsgruppen på Göteborg & Co.

9 070 besökare tog sig till Svenska Mässan för att ta del av UF-företagens utställning i mässhallen och inspirationsföreläsningar, att jämföra med 2019 års SM i Ung Företagsamhet på Älvsjömässan i Stockholm som lockade 7 500 besökare. Dessutom blev det ytterligare två rekord, i antal medverkande lärare på lärarkonferensen, 380 lärare, samt inspirationsföreläsningarna för elever, 2 400 personer.  

− Det känns fantastiskt roligt och visar på att det har funnits ett uppdämt behov av att få ses fysiskt och att dragningskraften till SM i Ung Företagsamhet är stark. Under de här dagarna har besökare kunnat ta del av UF-företagens fantastiska utbud i mässhallen, elever har erbjudits föreläsningar, lärare från hela landet har kunnat inspireras och nätverka och vi har länkat samman näringsliv med morgondagens entreprenörer. Nu blickar vi redan fram emot nästa års tävlingar och hoppas på nya rekord, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet i Sverige. 

SM i Ung Företagsamhet 2022 i siffror 

 • Besökare: 9 070, inklusive inspirationsföreläsningar 
 • UF-företag: 226 
 • UF-företagare: 777 
 • Tävlingar: 18 
 • Lärare på lärarkonferensen: 380 
 • UF alumner: 50 
 • Jurymedverkande: 120 
 • Lärare på lärarkonferensen: 380