Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Kompetensförsörjning, psykisk hälsa och ungt inflytande på agenda när Frihamnsdagarnas program släpps

Kompetensförsörjning, psykisk hälsa och ungt inflytande på agenda när Frihamnsdagarnas program släpps

15 juni i samband med West Pride släpps årets program för Frihamnsdagarna. Näringslivsgruppen Göteborg & Co och Göteborgs 400-årsjubileum som är partners till Frihamnsdagarna kommer att lyfta ämnen kring kompetensförsörjning av och för unga, psykisk hälsa och ungt inflytande i de seminarier de står bakom.

Foto: Frihamnsdagarna

− Genom att lyfta fram olika aktörer så som Changers Hub i Hjällbo eller jobb- och kompetensmässan Skarpt Läge vill vi ge dem möjlighet att prata om och kring frågorna utifrån deras perspektiv, säger Christian Westerberg, Näringslivsgruppen Göteborg & Co.

Folkfesten som går av stapeln för andra året i rad på Bananpiren i centrala Göteborg den 25–27 augusti beskrivs som Västsveriges svar på Almedalen, den hetaste platsen i Sverige för politiska samtal. Programmet består av seminarier, workshopar och politiska tal varvas med mat, musik, kultur och tal från partiledarna. Målet är att öka hållbarheten i samhället och stärka demokratin genom att föra människor samman över gränser. I år är det extra fokus på valet den 11 september.

− Det är angeläget att så många partiledare väljer att komma till Göteborg. Dessutom finns partierna på plats för att möta väljare. Det ger västsvenskar en unik möjlighet att få relevant information så nära inpå valet, säger David Björneloo, initiativtagare och verksamhetsledare på Frihamnsdagarna. Denna andra upplaga av Frihamnsdagarna har ett omfattande program med fler scener, fler partners och hundra utställare. Innehållet skapas av alla de föreningar, företag och organisationer som deltar. Det blir fokus på omställning och många av programpunkterna lyfter ungas röster.

Mer information

Programmet för Frihamnsdagarna finns här.

Pressbilder finns här.