Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Ny fotoutställning i Göteborg utmanar vår syn på åldrande

Ny fotoutställning i Göteborg utmanar vår syn på åldrande

Hur ser vi egentligen på att åldras i dagens samhälle? Den brittiska fotografen Alex Rotas har specialiserat sig på att fotografera seniora elitidrottare och vill främja en bredare syn på åldrande. Nu invigs hennes utställning Snabb. Stark. Årsrik. i Göteborg där vi får se bilder på atleter över 60 år som medverkar i internationella mästerskap. Välkommen på Vernissage på Hela Stadens Galleri på Heden, Göteborg, den 5 april klockan 16.00.

Kurt Winkelhake, Leontine Vitola, Hardev Singh och Anna-Lisa Lind. Fotograf: Alex Rotas.

Göteborgs 400-årsjubileum har varje år ett särskilt tema i fokus. 2022 är det fokusår Hälsa, som handlar om att tillsammans bidra till en mer välmående stad och region. Snabb. Stark. Årsrik. blir den första av tre utställningar inom hälsoperspektivet som kommer visas upp på Hela Stadens Galleri.

– Jag vill fånga idrottarnas fysiska och mentala ansträngningar liksom vänskapen som uppstår i den varma gemenskapen där alla delar samma mål. Jag tycker om den tuffa, men vackra enkelheten i friidrottstävlingar: atleten står vid startlinjen eller ska just genomföra ett hopp och det enda som betyder något är hur snabb och stark hen är, säger Alex Rotas.

I samband med utställningarna kommer det arrangeras olika aktiviteter och projekt där hälsoperspektivet fördjupas ytterligare. Göteborgs 400-årsjubileum fortsätter även arbetet framåt mot det stora jubileumsfirandet sommaren 2023, då göteborgare och besökare från hela världen välkomnas att fira tillsammans. Läs mer om Jubileets satsningar och vad som händer framöver på https://goteborg2023.com/ .

Hela stadens galleri är en del av Göteborgs 400-årsjubileum, som projektleds av Göteborg & Co. Vernissaget av Snabb. Stark. Årsrik. görs i samarbete med Kulturskolan, IFK Göteborg Friidrott, AgeCap, Göteborgs universitet och Carin Mannheimers minnesfond, Göteborgs Stad äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen och Idrotts- och föreningsförvaltningen.