Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Jobbmässan där unga vuxna anställs på plats

Jobbmässan där unga vuxna anställs på plats

Den 15 mars fylldes GöteborgsOperan med över 1 000 arbetssökande unga vuxna på Jobb- och kompetensmässa Skarpt Läge. På plats fanns 1 400 jobberbjudande från 35 utställare. Kommunstyrelsens ordföranden Axel Josefson (M) invigde mässan.

Över 1 000 arbetssökande samlades på Skarpt Läge kompetens- och jobbmässa på GöteborgsOperan den 15 mars. Foto: William Turner/Göteborgs Hamn.

Det är viktigt med mötesplatser där arbetssökande och arbetsgivare matchas. Matchning av kompetens är nyckeln för att tillsätta lediga tjänster. Göteborgsregionen har den starkaste arbetsmarknaden i Sverige, sysselsättningen växer och annonserade jobb ökar kraftigt, säger Axel Josefson (M), kommunstyrelsens ordförande.

För sjunde året kunde unga vuxna mellan 16–30 år matchas ihop med företag som erbjuder jobb på plats. Över 1 000 arbetssökande samlades med CV i handen för att träffa arbetsgivare på GöteborgsOperan. Bland utställarna fanns till exempel Liseberg, Göteborgs universitet, Göteborgs Hamn, Scandic, Casino Cosmopol, Stena Line.

– Jag söker jobb inom förskolor och skolor och har nu fått direkt kontakt med arbetsgivare. De hjälpte mig och tog emot min CV. Jag tycker att det är ett mycket bra initiativ, säger Tara, en av deltagarna på Skarpt Läge Jobb- och kompetensmässa.

Sedan initiativet startade 2014 fick över 1 000 unga göteborgare anställning under den tre timmar långa jobbmässan.

2021 startades även den digitala läroplattformen Jobbpoolen som hjälper till jobb, studier eller annan sysselsättning.  Plattformen ger verktyg till unga för att få lära sig mer om att söka arbete, får direktkontakt med näringslivet. Där kan även arbetsgivarna hålla i virtuella studiebesök och inspirationsworkshops för att visa upp respektive bransch.

Näringslivsgruppen har varit engagerad i Skarpt Läge sedan starten.

 Mer information: https://skarptlage.net/