Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Hybridvälkomnande av internationella studenter och forskare

Hybridvälkomnande av internationella studenter och forskare

Att välkomna internationella studenter och forskare till Göteborg mitt i en pandemi har minst sagt varit en utmaning. Tack vare ett samarbete mellan Unimeet Gothenburg och projektet Hybridupplevelser på Göteborg & Co arrangerades en mycket lyckad hybrid välkomstkväll för 250 deltagare med ursprung i hela världen.

Foto: Jonas Larsson /Göteborg & Co.

Hybridupplevelser är högaktuella i den ny världen vi befinner oss i. Modellen som har tagits fram av Göteborg & Co inom ramen för Hybridupplevelser samarbetade med Unimeet Gothenburg, 15 september. Syftet med kvällen var att hälsa internationella studenter och forskare vid Göteborgs universitet och Chalmers välkomna till Göteborg. Med över 200 deltagare digitalt och ett 50-tal på plats på Gothia Studio, Gothia Towers blev Välkomstkvällen för Unimeet Gothenburg ett mycket lyckat event. Nytt för i år var möjligheten att mingla i den digitala plattformen Invite People, både före och efter sändningen. Med olika teman per loungerum kunde deltagarna träffa andra studenter och forskare med samma intresse. ”Nature is my thing” var populäraste temat.

− I have to say that I was stunned by the Unimeet Welcome evening. The events description had given the impression of “welcoming” and “connecting” but what I got was far more! The panel discussions, short films and the quiz were interesting, easy to follow and fun, all accompanied by two entertaining moderators. Talking to the host, moderators and organizers of this event was lovely and contributed to the unique individuality of this event. I happily left Gothia Towers that night, säger Wiebke Weiland från Göteborgs universitet.

Med fokus på att presentera och interagera kring livet i kunskapsstaden Göteborg bjöd kvällen även på filmpresentationer av internationella studenters och forskares favorittips, humorklipp om svenska vanor och ett quiz med fina priser.

− The Unimeet Welcoming Evening was on the one hand a very well organized and informative event with well manned panels of (former) students, who talked about their own experiences and gave some very useful advice for people new to Gothenburg on how to make the most out of their time here. But nonetheless the highlight of the evening for me must be the quiz about general knowledge of Gothenburg and Sweden, sager Tim Gromes, vinnaren av kvällens quiz som deltog på välkomstkvällen digitalt.

Se inspelningen av Unimeet Gothenburgs välkomstkväll här.

Unimeet Gothenburg arrangerar gratis aktiviteter för internationella studenter och forskare under hela höstterminen. 12 oktober genomförs ”Digital Career Day: Education & Preparation” med fokus på arbetsmarknaden och behov från näringslivet vad gäller internationell kompetens. Webbinariet kommer att gästas av representanter för de stora internationella bolagen AstraZeneca och Volvo Group IT. Missa inte Digital Career Day och registrera här.

Sedan 2006 har huvudmännen Chalmers, Göteborgs universitet och Göteborg & Co Näringslivsgruppen genomfört ett välkomstarrangemang och aktiviteter för nationella och internationella studenter och forskare i syfte att välkomna dem till Göteborg. Unimeet Gothenburg arbetar för att stärka Göteborgs möjligheter att konkurrera som internationell kunskapsstad.