Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Gothenburg English Studio Theatre öppnar Göteborgs nyaste teater med internationell succé

Gothenburg English Studio Theatre öppnar Göteborgs nyaste teater med internationell succé

Den 28 september slås dörrarna för första gången upp till Gothenburg English Studio Theatres (GEST) nya teater vid Chapman torg i Majorna. Till invigningen spelas den internationella succén ”Are we not drawn onward to new erA”, ett samarbete med belgiska Ontroerend Goed. Näringslivsgruppen är samarbetspartner till Göteborgs nyaste internationella teaterscen.

Ontroerend Goeds originalproduktion av Are we not drawn onward to new erA. Foto: Mirjam Devriendt

Efter flera års samarbete med hyresvärden Källfelt Byggnads AB står nu teatern på Karl Johansgatan 88 äntligen färdig och redo att ta emot sin publik – lagom till lättade restriktioner. Föreställningen ”Are we not drwan onward to a new erA” som har vunnit flera priser för sin originalproduktion kommer att inviga scenen.

Vissa tror att mänskligheten rör sig framåt, andra tror tvärtom. Är det omöjligt att göra vår påverkan på planeten ogjord, eller kan vi spola tillbaka bandet? ”Are we not drawn onward to new erA” är en stark visuell metafor för detta avgörande ögonblick i vår framtida historia. Originalproduktionen vann 2019 Fringe First Award på Edinburgh Festival Fringe samt nominerades till The Total Theatre Award i Edinburgh.

Efter invigningen 28 september spelas föreställningen till och med 30 oktober.

Se mer information och boka biljetter här.