Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Följ med i Göteborgs tidsresa, nu på engelska

Följ med i Göteborgs tidsresa, nu på engelska

Göteborg 400 är en tidsresa som löper över 400 år – från det att staden fick sina stadsprivilegier av Gustav II Adolf ända fram till dagens dynamiska metropol. Bokens bilder kompletteras av Göteborgskännaren Kristian Wedels berättelser, fyllda av fakta, iakttagelser och anekdoter. Nu finns boken på engelska.

Foto: Bokförlaget Max Ström

Kristian Wedel är journalist och redaktör på Göteborg-Posten. Han har tidigare skrivit ett tiotal olika böcker om Göteborg.

Bilderna har samlats in under begreppet Tidernas Göteborg, ett samarbetsprojekt mellan Göteborgs stadsmuseum, Hasselbladstiftelsen, Göteborgs universitet, Kamerareportage, Riksarkivet Landsarkivet Göteborg, Göteborg & Co, Göteborgs-Posten och Bokförlaget Max Ström.

Läs mer och beställ boken på svenska här och på engelska här.