Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborg är med i Visit Swedens nya upplevelseguide

Göteborg är med i Visit Swedens nya upplevelseguide

För att inspirera svenskar att upptäcka Sverige i sommar har Visit Sweden lanserat en upplevelseguide som ger förslag på resmål och aktiviteter. Bland de 600 tipsen finns upplevelser från Göteborg med.

Gunnebo Slott och Trädgårdar är ett av tipsen från Göteborg. Foto: Stefan Günther

Intresset att upptäcka Sverige är stort och det växer. Närmare 40 procent av svenskarna planerar just nu en Sverigeresa i sommar, visar en ny temperaturmätning som Visit Sweden gjort. Med hjälp av Sveriges upplevelseguide kan svenskar snabbt ta sig från inspiration till konkreta tips och bokning.

— Vi är överväldigade över den positiva responsen som gjort att över 12 000 personer besökt www.visitsweden.se på drygt en vecka, säger Angelica Månsson-Gerde, ansvarig för Svemester-satsningen och Head of New Business på Visit Sweden.

Upplevelseguiden har tagits fram i samverkan med regionala turistorganisationer, destinationer och besöksnäringsföretag för att visa på den enorma bredd som Sverige erbjuder. Fokus har varit att lyfta upplevelser som kanske inte är de mest kända, spridda över hela landet och som kan besökas även utanför högsäsong. I Göteborg finns bland annat tips på skärgårdshotell på Vrångö och Donsö, Gunnebo Slott och trädgårdar, köra egen elbåt i kanalen med Let’s Boat och kajpromenaden på Norra Älvstranden.

Så här fungerar upplevelseguiden: Genom att svara på tre enkla frågor om du längtar till staden eller landet, om du känner för puls eller avkoppling, samt om du reser med eller utan barn genereras 5 tips på vad du kan uppleva i din närhet där du befinner dig (du kan ändra inom vilket avstånd du vill få tips). Sedan kan du klicka dig vidare för att läsa mer samt direkt till företaget om du vill göra en bokning eller få mer information.