Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Sveriges största Jobbmässa skapar digital läroplattform för unga med fokus på sysselsättning

Sveriges största Jobbmässa skapar digital läroplattform för unga med fokus på sysselsättning

I samarbete med Näringslivsgruppen och Team Göteborg på Göteborg & Co med flera lanserar föreningen Skarpt Läge en ny digital plattform. ’’Jobbpoolen’’ är den första läroplattformen med fokus på att hjälpa arbetssökande unga vuxna mellan 16–30 år i Västra Götaland till jobb, studier eller annan sysselsättning. 

– Idag är mer än var fjärde ungdom arbetssökande. Ser man utvecklingen de senaste år har ungdomslösheten hållit sig på höga nivåer. Det visar att ungdomsarbetslösheten inte enbart är ett konjunkturproblem utan att det också finns strukturella orsaker bakom dessa siffror. För unga är kontakter och nätverk något som är viktigt för att få en ingång till arbete och det har vi i Skarpt Läges Jobbpool, säger Fredrik Karlsson, Ordförande i Föreningen Skarpt Läge. 

Jobbpoolen fungerar som en plattform där unga möts för att få lära sig mer om att söka arbete, får direktkontakt med näringslivet och med arbetsmarknaden. Största fokus är på att få in arbetsgivare som kan hålla i virtuella studiebesök och inspirationsworkshops för att visa upp respektive bransch. Detta för att kompetensförsörja olika branschområden och inspirera unga så att de får hållbara anställningar. Tack vare ett samarbete med ungdomsföreningar och organisationer erbjuder även plattformen extra insatser och hjälp kring till exempel CV, personligt brev, digitala verktyg.

Föreningen Skarpt Läge har arrangerat Jobbmässor sedan 2014 och har via mötesplatserna byggt upp ett stort arbetsgivarnätverk med fokus på arbeten till unga mellan 16–30 år. Alla utställare har nu möjligheten att direkt annonsera via Jobbpoolen. Digitala jobbmässor kommer även att anordnas via det nya verktyget ’’Jobbplattformen’’ under våren.

Mer information: www.skarpjobbpool.se